Pizza à la Knutsson/Johansson
Igår bakade vi pizza så det stod härliga till. Det blev fyra långpanns-pizzor när vi var klara. Tänkte ha att frysa in och ta med sig till jobbet, stranden eller på utflykt i sommar. Perfekt om man inte orkar laga mat i sommarens hetta. Det är bra och nyttigare när man själv kan väla fyllning. För oss blev det en med tonfisk och färska tomater, en skinka och ananas och två salami, självklart med hemmagjord sås!
Bjuder på receptet här!
Deg:
1 pkt jäst (25g)
2 msk olja
1-2 tsk salt
4 dl fingervarmt vatten
ca 1 liter mjöl
Smula sönder jästen. Häll på vatten, olja och salt. Rör till jästen har lösts upp. Tillsätt mjöl tills degen är lagom smidig. Dela degen i två delar och tryck ut dem på två plåtar. Använd mjölad kavel och händerna. Medans degen ligger och jäser lite på plåten görs fyllning och sås i ordning. Låt inte degen jäsa för länge bara!
När fyllningen är pålagd gräddas pizzan i mitten av ugnen på 225 grader, 10-15 minuter.
Tomatsås (till två pizzor):
en pkt heinz tomatsås med smak av vitlök
två hela tomater
en pressad vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
pizzakrydda
ketchup efter smak
Häll i tomatsåsen i en kastrull. Finhacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med vitlöken. Krydda med salt och peppar efter smak. Krydda även rikligt med pizzakrydda, en näve är ungefär lagom. Tillsätt ketchup efter smak!
Tonfisksfyllning:
tre burkar finfördelad tonfisk
två tomater
en halv sats tomatsås
ost efter tycke och smak
Fördela såsen jämt över pizzan. Likaså gör du med tonfisken. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg över tonfisken. Avsluta med ost, går bar både med riven och hyvlad.
Hawaii:
200 g rökt skinka
en burk ananas
en halv sats tomatsås
ost efter tycke och smak
Fördela såsen jämt över pizzan. Finhacka skinkan och lägg den jämt över pizzan. Dela ananasringarna i lagom stora bitar och placera över skinkan. Avsluta med osten.
Salami (till en pizza):
150 g salami (gärna med pepparsmak!)
en halv sats tomatsås
ost efter tycke och smak
Fördela såsen jämt över pizzan. Lägg ut salamiskivorna med lagom mellanrum. Avsluta med osten. Dags att grädda!
Servera pizzan tillsammans med en vitkålssallad!
OBS
Fyllningen skall på pizzan innan gräddning!
Bjuder på receptet här!
Deg:
1 pkt jäst (25g)
2 msk olja
1-2 tsk salt
4 dl fingervarmt vatten
ca 1 liter mjöl
Smula sönder jästen. Häll på vatten, olja och salt. Rör till jästen har lösts upp. Tillsätt mjöl tills degen är lagom smidig. Dela degen i två delar och tryck ut dem på två plåtar. Använd mjölad kavel och händerna. Medans degen ligger och jäser lite på plåten görs fyllning och sås i ordning. Låt inte degen jäsa för länge bara!
När fyllningen är pålagd gräddas pizzan i mitten av ugnen på 225 grader, 10-15 minuter.
Tomatsås (till två pizzor):
en pkt heinz tomatsås med smak av vitlök
två hela tomater
en pressad vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
pizzakrydda
ketchup efter smak
Häll i tomatsåsen i en kastrull. Finhacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med vitlöken. Krydda med salt och peppar efter smak. Krydda även rikligt med pizzakrydda, en näve är ungefär lagom. Tillsätt ketchup efter smak!
Tonfisksfyllning:
tre burkar finfördelad tonfisk
två tomater
en halv sats tomatsås
ost efter tycke och smak
Fördela såsen jämt över pizzan. Likaså gör du med tonfisken. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg över tonfisken. Avsluta med ost, går bar både med riven och hyvlad.
Hawaii:
200 g rökt skinka
en burk ananas
en halv sats tomatsås
ost efter tycke och smak
Fördela såsen jämt över pizzan. Finhacka skinkan och lägg den jämt över pizzan. Dela ananasringarna i lagom stora bitar och placera över skinkan. Avsluta med osten.
Salami (till en pizza):
150 g salami (gärna med pepparsmak!)
en halv sats tomatsås
ost efter tycke och smak
Fördela såsen jämt över pizzan. Lägg ut salamiskivorna med lagom mellanrum. Avsluta med osten. Dags att grädda!
Servera pizzan tillsammans med en vitkålssallad!
OBS
Fyllningen skall på pizzan innan gräddning!
Kommentarer
Trackback