Pizzabullar
Jag har precis bakat pizzabullar, perfekt att ha som mellan mål eller med sig på stranden. Tipset kommer givetvis från barnomsorgen, och då framförallt förskolan med det obligatoriska mellanmålet. Superenkelt och sedan perfekt att ha i frysen och ta fram vid olika tillfällen. Jag bjuder på receptet här!
Deg:
50 g jäst
4 ½ dl fingervarmt vatten
3 msk olja
2 tsk salt
Ca 8 dl vetemjöl
Tomatsås:
1 pkt Heinz tomatsås med smak av vitlök
1 finhackad tomat
Lite ketchup
Lite tomatpuré
svartpeppar, salt och pizzakrydda efter smak
Fyllning:
Finhackad skinka
Strimlad ost
Pensling:
1 ägg
Riven ost att strö över
Pizzakrydda
Gör degen och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Undertiden förbereds tomatsåsen, ala ingredienserna ska koka på svag värme tills tomatbitarna har blivit mjuka. Smaka av med kryddorna. Dela degen i två lika stora delar och kavla ut på mjölat bord. Därefter läggs tomatsåsen och skinkan samt osten på. Rulla sedan ihop till en rulle och skär den i bitar på 3-4 cm (detta är rät kladdigt och fyllningen trilalr ur ibland men det är bara att lägga på igen). Lägg i bullformar på en plåt. Låt jäsa lite till (ca 10 minuter) och pensla därefter bullarna med ägg och strö över ost och pizzakrydda. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Hoppas det ska smaka!