Här ska bakas...
Äpplepaj
4-5 äpplen
200 g smält smör
2,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk bakpulver
en nypa salt
kanel efter smak
Sätt ugnen på 225 grader. Grovskala och kärna ur äpplena, skiva fint och lägga smörad pajform. Strö över kanel och eventuellt lite socker. Smält smöret och vispa ihopde torra ingredienserna. Häll på smöret och blana till en jämn pajdeg. Fördela degen jämnt över äpplena. Grädda i mitten av ugnen, eventuellt något högre, i ca 30-40 minuter.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås!
4-5 äpplen
200 g smält smör
2,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk bakpulver
en nypa salt
kanel efter smak
Sätt ugnen på 225 grader. Grovskala och kärna ur äpplena, skiva fint och lägga smörad pajform. Strö över kanel och eventuellt lite socker. Smält smöret och vispa ihopde torra ingredienserna. Häll på smöret och blana till en jämn pajdeg. Fördela degen jämnt över äpplena. Grädda i mitten av ugnen, eventuellt något högre, i ca 30-40 minuter.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås!
Kommentarer
Trackback