Kycklingfilé med bacon

Igår var det myskväll med Hugo och vi lagade fredagsmat. Kycklingfilé med bacon, ris och sås. Mycket gott! Tänkte jag skulle bjuda på receptet som var väldigt enkelt.

Recept 4 pers.
4 kycklingfiléer
1 paket bacon (140g)
salt
peppar
provensalska örter
soya
olja
flytande margarin
kycklingbuljongtärning
1 msk mjöl
1 dl crème fraiche (8%)
lite mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Tina kycklingfiléerna och häll olja och flytande margarin i en ugnssäker form. Krydda filéerna med salt, peppar och provensalska örter. Linda runt baconen (ca 2-3/filé) och lägg dem i formen. Tillaga mitt ugnen i ca 55 minuter. Ta ut formen, pensla med oljani formen och häll på några droppar soya på varje filé. Sätt in i ugnen på 200 grader lite högre upp i 5-10 minuter, detta moment görs för att baconen ska bli knapriga. Kolla så filéerna är genomstekta när du tar ut dem.

Ta en gnutta vatten i en kastrull och värm så buljongen smälter, häll i spadet från kycklingen och även mjölet. Vispa efektivt för att det inte ska bli några mjölklumpar och tillsätt crème fraichen samt mjölk om såsen känns för tjock. Smaka av med örtkryddan igen. Servera med ris och sallad!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0