Dagens outfit

 

jeans: VILA
tröja: Lindex
kofta: Lindex
klocka: Albrekts Guld
armband: Sisters
guldigt armband: gammalt
örringar: Ur&Penn
pumps: Ellos
MC-jacka: Gina Tricot

Triss i stövlar







Nu har jag hittat snygga klassiska stövlar och till pangpris. Det är de svarta jag syftar på och eftersom det var på skopunkten så passade jag på att ta 3 och betala för 2. Jag bor nämligen i stövlar vintertid och de jag hade förra vintern är utslitna i hälen. Fick betala knappa 800 kr för dessa. Riktigt kap!


Nya filurer

Nu håller jag på med en annan ängla-variant. Denna är lite större, närmre 70 cm lång i sin fulla längd. Inspirerad från Tone Finnangers "Tilda"-änglar. Har gjort kropparna och de mesta av kläderna så idag hoppas jag på att få sy på håret och klä den. Ska bli spännande, har bara en del plugg före detta!





Snart kommer jag även lägga ut bilder på dem som är klara. Jag måste bara måla ögon på dem vilket jag har valt att vänta med tills jag har dessa klara med så man kan göra allt i ett svep!

Dagens oufit



shorts i skinnimitation: Gina Tricot (förra årets)
linne: Gina Tricot (förra årets)
kofta: Gina Tricot (förra årets)
strumpbyxor: Lindex
halsband: Baglady
skor: H&M
kavaj: märket "Clara" (gammal)

"En riktig söndags outfit!" som svärfar sa :)

Man and babies



Här har vi mannen och alla våra "barn" :). De har dock hunnit bli många fler sedan bilden togs!

SATC

Igår kollade jag och Hugo äntligen på SATC-filmen. Vi har skjutit upp det hela veckan. Jag gillade den väldigt mycket med tanke på att jag höll mig vaken de dryga 2 timmarna. Hugo var väl lagom förtjust men han skrattade änbå en del ;).

Det bästa med filmen är självklart kärleken men det är helt underbart att ha en drygt två timmars modevisning i vardagsrummet, för det är vad filmen är!



bidld lånad av Alexandra

Gårdagens outfit

 

jeans: Gina Tricot
skjorta: Gina Tricot
stövlar: Skopunkten
halsband: Bismark
klocka: Albrekts Guld
örringar: Ur&Penn
jacka: H&M Divided

  

Klassiska ränder

Igår hittade jag denna fina skjorta på Gina Tricot, älskar ränderna. Kommer bli riktigt snyggt till ett par mörka jeans och kanske svarta stövlar. Blir nog det redan idag, nu in i duschen. Skjortan hittar du som sagt på Gina Tricot för 249 kr.


Dagens outfit



klänning: Gina Tricot
tröja: Lindex
kofta: Gina Tricot
strumpbyxor: Lindex
örhänge: gamla
armband: gammalt
skor: Skopunkten (förra årets)

 

Pyssel och knåp

Jag har fullt upp med änglatillverknigen och en och annan tomte. Det ser ut som en syaffär i vår lägenhet eftersom jag inte har någon bra plats att vara på. Tänkte visa kaoset och en och annan halvfärdig filur :)










Gårdagens outfit



jeans med hög midja: Lindex
tunika: VeroModa
halsband: Indiska
armband: Glitter

Helgens outfits



hängselkjol: H&M Divided
top: H&M
strumpbyxor: Lindex
örhänge: gamla
halsband: H&M
stövlar: Skopunkten

 

klänning: Gina Tricot
tights: Gina Tricot
halsband: EMMA och HUGO
väska: H&M
stövlar: Skopunkten
jacka: H&M Divided
sjal: Gina Tricot

 

klänning: Chicy
strumpbyxor: Lindex
skor: Skopunktetn (förra årets)
halsband: EMMA och HUGO
armband: gamla
väska: H&M
jacka: H&M Divided (ny)

Helgen

I helgen har vi varit i Skåne och hälsat på släktingar och även varit på Elias dop. Det har varit jättetrevligt, skönt med lite miljöombyte även om det är skönt att komma hem med. Det hanns även med lite shopping i Malmö, dock bara på de varnliga affärerna H&M och Gina Tricot. Jag visar fynden i kommande inlägg.

Nu blir det sängen, har suttit och sytt hela dagen och även detta hoppas jag kunna visa längre fram här i bloggen. Natti natti :)


Dagens outfit



jeans: Gina Tricot (nya)
tröja: Lindex
stickad väst: Gina Tricot
boots: Din Sko (förra årets)
armband: gammalt
halsband: gammalt

Dagens lunch

Idag åt Hugo och jag en helt underbar lunch, rostat bröd med smörstekta kantareller. Precis så som jag tycker kantareller smakar bäst!


Dagens outfit

 

tunika: Gina Tricot
tights: Gina Tricot
skärp: Gina Tricot
stövlar: Skopunkten
halsband: EMMA & HUGO
armband: gammalt
väska: Lindex (gammal)
skinnjacka: Only (gammal)
sjal: Lindex (gammal)

Pyssel på gång

De senaste dagarna har jag jobbat på dagis och på kvällarna har jag sytt på min nya kollektion av änglar och tomtar. Tänkt att sälja dem sedan framåt jul så det gäller att vara ute i god tid så allt blir klart, det är många varianter :)

Jag bjuder på en tjuvtitt, detta ska bli tomtefar med sin ren. Inspirerad av Tone Finnangers "Tilda".


Dagens outfit

 

jeans: Gina Tricot
spetstop: Gina Tricot
linne: Gina Tricot
halsband: Gina Tricot
skor: Skopunkten
väska: H&M
jacka: Gina Tricot

Emma goes Gina Tricot collection!

Tweed

Tweeden kommer tillbaka nu i höst och jag tar fram min kavaj från märket Clara. Jag gillar den snygga detaljen med blommigt mönster på de uppvikta ärmarna. Detaljer gör många gånger plagget.

 


Beach Ladies

Nu är de klara, jättefina blev de!





Gårkvällens outfit

 

klänning: H&M
strumpbyxor: Gina Tricot
halsband: Baglady
armband: gammalt
skor: Skopunkten
stickat: Gina Tricot
skärp: gammalt
långa skinnhandskar: Gina Tricot

Idag syr jag...

... på mina "strandflickor" som jag fick i födelsedagspresent av Hugo. De blir så fina och jag älskar att sy. Strax ska jag byta om till kvällens outfit, vi ska på middag till Eva och hennes David ikväll. Ska bli jättetrevligt!


Dagens stövlar

 

Älskar dess stövlar. De är flera år gamla, från Wedins, men så fina tycker jag. De invigdes idag för första gången i höst.

Dagens outfit



tunika: H&M Divided
strumpbyxor: Gina Tricot
skärp: Gina Tricot
armband: gamla

Frisyr

Ja, då var det på tiden att fixa till frisyren, något jag har skjutit upp i månader. Jag ska inte förändra så mycket utan bara toppa håret och fräscha till det. Vill ändå ha kvar lite längd, kanske att jag ändrar på luggen med. Vi får se vad frisören säger. Det blir även färgning med, men detta på hemmaplan med Vickans hjälp. Här är förpackningen!


Dagens outfit

 

jeans: VILA
blus: Gina Tricot
halsband: SNÖ
armband: gammalt
klocka: Albrekts guld
stövlar: Skopunkten
skinnjacka: Vero Moda

Dagens outfit



jeans: VILA (nya!)
tröja: Gina Tricot
halsband: gammalt
boots: Din Sko
skinnjacka: Carlings (gammal)
väska: H&M

  

Glass glass glass



Har precis fikat på jobbet, gott med glass. Älskar Mayan Mystica från Magnum. Efter jobbet blir det fotboll (inte förmig dock) hos Vickan och Frillan.

Som ett smäck...

... som min syster och jag brukar säga. Så sitter veckans fynd; dessa jeans från VILA. Priset var även det som ett smäck. Endast 249 kr!! De hade kostat 599 kr innan så det var ett kap. Me like...

 

Dagens outfit

 

chinos: Gina Tricot
tröja: Lindex
kofta: Lindex (förra årets)
skärp: BikBok
halsband: BagLady
armband: gammalt
jacka: Gina Tricot
skor: H&M

Västigt



Västen är trendig nu i höst och jag rekommenderar att införskaffa den i något material. Här har vi en tuff men casual varaiant; jeansvästen. Min fyndade jag på rean på Lindex för ett par veckor sedan, den kostade endast 49 kr. Ett riktigt fynd!

Dagens outfit

 

kjol: H&M
spetslinne: Gina Tricot
strumpbyxor: Lindex
halsband: BagLady
pumps: Din Sko
sidenjacka: Gina Tricot

Blommig eftertraktad sak



Denna sidenjacka är väldigt eftertraktad, precis som sin företrädare, och kommer från Gina Tricot. 299 kr kostar den och är perfekt som jacka/kavaj nu på förhösten och istället för den varma koftan nu till vintern.

Det var ett tag sedan jag köpte den men jag har glömt visa den här på bloggen. Troligtvis finns den inte kvar men jag vet att Gina Tricot har andra varianter på siden jackan i butik just nu. Skynda dit!

"Farfars väst"

Västen, i alla olika material, är väldigt aktuell nu i höst. Den nya varianten är den stickade, denna har jag inhandlat på Gina Tricot (min favoritaffär!) för 199 kr. Mycket snygg till jeans och en vit top tycker jag.


Kycklingfilé med bacon

Igår var det myskväll med Hugo och vi lagade fredagsmat. Kycklingfilé med bacon, ris och sås. Mycket gott! Tänkte jag skulle bjuda på receptet som var väldigt enkelt.

Recept 4 pers.
4 kycklingfiléer
1 paket bacon (140g)
salt
peppar
provensalska örter
soya
olja
flytande margarin
kycklingbuljongtärning
1 msk mjöl
1 dl crème fraiche (8%)
lite mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Tina kycklingfiléerna och häll olja och flytande margarin i en ugnssäker form. Krydda filéerna med salt, peppar och provensalska örter. Linda runt baconen (ca 2-3/filé) och lägg dem i formen. Tillaga mitt ugnen i ca 55 minuter. Ta ut formen, pensla med oljani formen och häll på några droppar soya på varje filé. Sätt in i ugnen på 200 grader lite högre upp i 5-10 minuter, detta moment görs för att baconen ska bli knapriga. Kolla så filéerna är genomstekta när du tar ut dem.

Ta en gnutta vatten i en kastrull och värm så buljongen smälter, häll i spadet från kycklingen och även mjölet. Vispa efektivt för att det inte ska bli några mjölklumpar och tillsätt crème fraichen samt mjölk om såsen känns för tjock. Smaka av med örtkryddan igen. Servera med ris och sallad!


What a dress



Denna klänningen blir förmodligen outfiten på dopet om ett par veckor. Ska bli kul att gå på dop, det var ett tag sedan sist.

Tycker klänningen går att göra mer höstig med ett par svarta strumpbyxor och en svart kofta över. För att klä ner plagget så använder jag min mc-jacka från Gina Tricot. Då blir helheten inte så söt. Bra mix tycker jag!

Klänningen var lite skrynklig när jag tog upp den ur paketet men det brukar hänga ut sig!

Nya bågar?

Jag har haft problem med mycket ansträngningshuvudvärk den senaste tiden så idag ska jag till optikern och kolla om synen har förändrats. Hoppas att det är det annars vet jag inte vad huvudvärken beror på. Har i alla fall tittat ut bågar. Blir det nya glas blir det förmodligen första bågen. De är Gina Tricots bågar, passar ju mig ;)






Chicy's Miu Miu look-a-like



Idag kom det ett litet paket :)

Chicy's ombloggade klänning likt Miu Miu. Gillar den skarpt och storleken var som vanliga. Jag har 38 och kunde haft mindre i midjan så jag anser att de storleksmått som finns på sidan är lite felaktiga. Annars är klänningen jättefin! Visar snart bild när den sitter på.

Dagens outfit

 

byxor med hög midja: Lindex (gamla)
spetströja: Lindex
linne: Gina Tricot
halsband: H&M
örhängen: H&M
skor: Ellos (gamla)
skinnjacka: Carlings (gammal)

Småblommig tunika

Blomstertrenden håller i sig även i höst och tunikan nu har längre ärmar och med mustiga färger. Även detta var ett it-plagg på min lista. Min tunika hittar ni på Gina Tricot.


Red details

Idag kör jag på röda detaljer. Blev lite inspirerad av Therez. Dessutom är rött hett nu till hösten och det gör en annars neutral look till lite mer speciell. Snyggt!

  

Dagens outfit



jeans med hög midja: Lindex
tröja: Lindex
sidenjacka: Gina Tricot
skärp: Lindex
skor: Ellos
örhängen: Gina Tricot

Kvällens outfit



klänning: VILA
kofta: Gina Tricot
strumpbyxor: Lindex
skor: Ellos (gamla)
armband: gammalt
halsband: Gina Tricot (gammalt)

Spetsigt värre!

Här kommer en spetsig liten sak. Jag slog på crèmefärgat istället för den klassiskt svarta spetsen. Denna blir supersnygg till mörka jeans. 149 kr på Lindex. Nu stryker jag spetströja från min höstlsita :)


Här ska bakas...

Äpplepaj

4-5 äpplen
200 g smält smör
2,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk bakpulver
en nypa salt
kanel efter smak

Sätt ugnen på 225 grader. Grovskala och kärna ur äpplena, skiva fint och lägga smörad pajform. Strö över kanel och eventuellt lite socker. Smält smöret och vispa ihopde torra ingredienserna. Häll på smöret och blana till en jämn pajdeg. Fördela degen jämnt över äpplena. Grädda i mitten av ugnen, eventuellt något högre, i ca 30-40 minuter.

Servera med vaniljglass eller vaniljsås!

Dagens outfit

 

chinos: Gina Tricot
body: Gina Tricot
skärp: BikBok
armband: Lindex
örringar: Ur&Penn
skor: H&M
scarf: gammal sedan barnsben :)
jacka: Gina Tricot

Triss i skor

Här bjuder jag på bilderna på alla skoparen jag fick för 198 kr på Skopunkten. Läckra höstpjux allihopa, passar utmärkt nu när det är för kallt för ballerina och för varmt för stövlar.


heta snörningen som är inne i höst


svart och vitt för den dressade looken


stilren och bekväm

Dagens skor

Dessa raringar kommer från Skopunkten och inhandlades tillsammans med två andra par (ta 3 betala för 2) för det otroliga priset 198 kr. De andra paren får närmre presentation senare.

Dessa tycker jag är grymt snygga och nog liknar de Christian Louboutins med den röda sulan som likhet! Elin Kling visar upp Christian Louboutins på sin blogg, ta en titt!


Dagens outfit



jeanskjol med hög midja: Gina Tricot
kofta: Gina Tricot
linne: Gina Tricot
armband: Lindex
örringar: Ur&Penn
skor: Skopunkten

Emma goes Gina Tricot collection :)

Dagens outfit



byxor: Gina Tricot (gammalt fynd i garderoben)
body: Gina Tricot
kavaj: märket Clara (gammalt fynd i garderoben)
skor: Skopunkten (förra höstens modell)
skärp: BikBok
halsband: Baglady
armband: gammalt
väska: H&M

Pärlor

Pärlor känns som en investering nu till hösten och något som är pricen över i på outfiten. Detta fina halsband med sötvattenspärlor kommer från Baglady, jag har fått det av min syster eftersom hon aldrig har använt det. Jättefint tycker jag :)


Hugos examen

I fredags firade vi Hugos examen med bubbel och god mat à la mamma. Han har nu fått reda på den sista tentan vilken han klarade med glans, så nu är han en äkta ingenjör :)



  
  

Carolin 20 år

I lördags firade vi min syster hemma hos mamma och pappa tillsammans med släkten. Trevligt kalas med god mat och en superchokladig tårta.








RSS 2.0