Nya jeans

Har fyndat dessa jeans från VILA på en outlet i Borgholm nu under semestern. De kostade endast 200kr och ursprungspriset är 600kr. Detta är de första jeans jag hittar på länge som jag inte måste sy in i linningen så det var verkligen ett fynd :)


Några outfits från de senaste dagarna

 
klänning: Lindex                                   hängsleshorts: VeroModa
gladiatorsandaler: DinSko                 linne: Gina Tricot
halsband: Indiska                                skor: Wedins
armband: Lindex                                  armband: Glitter

  
shorts: VILA                                            klänning: Gina Tricot
linne: H&M                                              skärp: H&M
skor: H&M                                               armband: gamla
armband: Lindex                                   stjärnörhänge: gamla
väska: Kreta (bättre bild kommer       gladiatorsandaler
i senare inlägg)

Öland med Frillan och Vickan



   
 
   
  
   
  
   


Frillan och Vickan, som tältade på Stensö camping i Kalmar träffade vi även dagen efter picknicken för en utflykt till sommarön, Öland. Först blev det lite shopping och glass i Borgholm och därefter begav vi oss till Köpingsvik och stranden för sol och bad. Hugos första dopp för året. Vi avslutade dagen med god middag på Athena i Kalmar. Mycket god pizza och sallad till det.


Picknick med familjen och Vickan och Frillan

En kväll under semestern träffade vi Frillan och Vickan i Kalmar för lite picknick. Det var superskönt att sitta på Långvikens badplats och njuta av mammas goda ost - och skinkpaj med kvällsbrisen. Riktigt somrigt!!

      


Semestern i bilder…

... kommer publiceras i kommande inlägg lite då och då, dag för dag. Både från dagarna här hemma i Sverige och på Kreta. Allt har varit underbart; god mat, god dricka, sol och bad, trevliga människor och superfina upplevelser.

Känns skönt att komma tillbaka och få lite vardag. Kul att skriva på bloggen med :) Det är något jag har saknat, brukar ju alltid sitta där vid datorn på morgonen och få min egen tid.


Hemma i Växjö igen...

...efter några dagars semester på Öland. Vi har haft det superskönt dessa dagar men det är skönt att komma hem :)

 Härliga ängarma i Växjö!

Dagens outfit



klänning: VILA
armband: gammalt
halsband: H&M

”Nya” jeans

Det var ju ett tag sedan jag köpte dessa men har inte visat dem på bloggen. Det är ett riktigt fynd, 99 kr på Gina Tricots rea. Färgen är snygg och jag gillar detaljerna. Fick självklart sy in dem i midjan, men börjar vänja mig vi det här laget så det är ingen stor grej. Riktigt kap!



  


Bilder från igår



Igår var vi hos Vickan och Frillan och de bjöd på grillat. Maten var supergod, grillad kyckling och majskolvar med vitlök samt klyftpotatis och bearnaisesås. Mumsigt värre! Sedan blev det en härlig spelkväll, först åkte "Alias" fram och alla var inne i spelet. Riktigt kul!

Vi fick smaka cognacstryffel, Frillan körde med vaniljsås, och chips med dipp. Vi avslutade även med glass vilket var min favorit.

   
   
   



Jag har ätit tryffel :)

Dagens outfit



tunika/klänning: Gina Tricot
skärp: Gina Tricot
tights: Gina Tricot
skor: Skopunkten
armband: gamla
örringar: Ur&Penn

Bärkaka

 

Recept:

1 liter valfria bär (i detta fall klarbär)
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
200 g smör/margarin
1-2 dl pärlsocker

Sätt ugnen på 175-200 grader. Smöra en ugnssäker form (30x40 cm). Vispa ihop ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet samtidigt som du rör ner det, går också bra att sikta ner mjölet för extra bra resultat. Häll smeten i formen och fördela bären jämnt över hela smeten. Hyvla smöret i skivor och placera dem över. Avsluta med pärlsockret, hur mycket du behöver ta beror på bärens surhet/sötma. Grädda kakan i ugnen i 35-45 minuter, lagom att ta ut den när den har fått lite färg.

Servera kakan varm eller ljummen tillsammans med vaniljglass. Somrigt och gott!!

Dagens outifit



byxdress: Lindex
skor: H&M
skärp: H&M (nytt!)
armband: gamla

Svarta tygskor



För att variera de vita tygskorna, som är en sommarfavorit, har jag ett par svarta. Sköna och till ett superpris, endast 98 kr på H&M. De är kanske något mindre i storlekarna, jag tog 37 och brukar ha 38 just på H&M.

Godmorgon!

Är uppe nu och ska strax käka lite frukost, hoppas Hugo vill vakna och göra mig sällskap. Vädret är sådär idag, finns kanske chans att det klarnar upp. Jag är ledig idag och vi ska fixa och dona med lite saker inför resan idag. Kanske blir det en liten tur ut till svärföräldrarna med, vi får se...


Klänning från VILA à la Rea

Ytterligare ett fynd från rean, har blivit mycket rea nu den senaste tiden. Jag kan inte riktigt förstå att de kan rea ut sommarens huvudplagg redan nu. Det finns hur mycket klänningar, kjolar, blusar och linnen av årets modeller och sommaren har ju knappt börjat. Juli, augusti och september brukar oftast vara varmare än juni som har passerat. I alla fall hoppas jag på det.


Gratis skor

Dessa fina skor kommer inom kort att pryda mina sommarfötter. Så snart som det slutar regnar, ska väl vara lite blött nu i början på veckan. Hur sköna som helst är de och lite längs skadar aldrig på mig. Kommer inte så högt med mina 159 centimeter. Jag fick dem dessutom gratis när systra mi köpte gummistövlar och pumps, det var Skopunktens "tag 3 betala för 2". Trevligt när man inte behöver betala :)


Jobba

Sitter nu på jobbet, är larm ikväll så det finns tid för lite dator. Regnat öser ute så jag behöver inte ha ångest för att jag jobbar. Var lite småblöt när jag kom fram men det mesta hade klarat sig tack vare "Lisebergsrocken". Jag antar att jag såg ut som röda faran när jag for genom stan ;)

Idag blev det även en promenad i skogen tillsammans med Hugo, skönt att njuta lite av den vackra natur vi faktiskt har runt omkring oss. Det regnade ju inte på förmiddagen så vi hade turen med oss. Efter det blev det god lax och nypotatis med gräddfil och gräslök. En av mina nya favoriträtter! Riktigt mysig förmiddag och då är det lätt att gå till jobbet.

Vi hade fortfarande inget varmvatten när jag åkte hemifrån så diskberget har växt. Hugo skulle värma vatten på spisen och diska nu i eftermiddag. Känns lite som gamla tider!

Nu åter till jobbet, ska brygga kaffe och sedan är det fika vid 16:00. Ciao so long!!

Bilder från gårdagens skogspromenad


En liten hoppare, upptäckte senare att stigen var full av dem :)


Fullt med rallarrosor längs vägen, så fina!


Hugo fotar mig uppe på en kulle.


I kohagen...


Mycket intressant träd, vackert tycker jag.


Muuuuu...


Jag bland alla rallarrosor (vet egentligen inte deras riktiga namn).


Dagens ring

Dagens outfit består av, i stort sett, samma som igår. Har endast bytt ut  vissa accesoarer, bland annat har jag denna ring på mig idag.

 

Godmorgon säger han!



De är så fina våra nya grannar. Mamman är blyg men inte ungarna inte. Lite nyfiken på kameran kanske?

Nu har jag bara tre dagar kvar att jobba, sen blir det semster så det smäller om det. Börjas förmodligen med Eke-festen ute på landet på lördag. Hugos kusiner kommer därifrån så det blir festligheter på något sätt. Har aldrig varit på den årliga festen så det blir spännande. 
   Semestern fortsätter det hem till mina föräldrar på söndag eller måndag och därmed förberedelserna för Kreta-resan. Hoppas hinna träffa lite kompisar hemma i Nybro också innan vi åker till Kreta. Kanske en och annan Ölands-trp med, vi får se...

Idag har vi inget varmvatten, åskan har tydligen slagit ut varmvattenberedaren i fleraav husen här i området. Trist, jag får väl ta mig till simhallen och fräscha till mig :)

Ciao ciao!!

Lilla snigel, akta dig...

... akta dig! Här kommer en bild från gårdagens skogspromenad. Idag blev det promenad runt ängarna här, bilderna från detta kommer kanske dyka upp imorgon.


Dagens outfit



shorts med hög midja: Lindex
blus: Gina Tricot
skor: Ellos
armband med träpärlor: H&M
guldarmband: gamla
örringar: Ur&Penn

   

Åter reafynd på Gina Tricot

Här kommer ytterligare tre fynd från Gina Tricot, min favoritbutik. Klänningen kostade mig 99 kr, blusen 125 kr och shortsen likaså. Gillar att BH:n lyser igenom lite diskret, det ger en sval och skön känsla.  Älskar knapparna på shortsen, perfekt marint stuk. Shortsen finns även i beige.






Byxdress

Jag har länge varit på jakt efter en snygg och praktisk byxdress, jumpsuit eller vad vi nu vill kalla det. Kärt barn har många namn :) Det har dock varit dåligt med dem här i Växjö. Kanske är det något mer som finns i storstäderna, vad vet jag.

  


Äntligen sprang jag på denna på Lindex, svart och enkel, precis som jag vill ha den. Har tittat på deras på internet men där tycker jag inte att den verkade charmerande för den kvinnliga formen men nu satt den på en av tjejerna i butiken och då såg jag att den var riktigt snygg, provade den och slog till. Supernöjd! Utnyttjade mitt presentkort med.

Kommer förmodligen att ta bort knytskärpet som följde med och använda något av ovanstående skärp istället. Ett gammalt från H&M och ett gammalt från Lindex som jag fick för en tjuga!


Jag har dock varit och bytt till en 36:a sedan kortet togs. De var slut när jag köpte min första gången så jag tog 34:an men var rädd att den skulle krympa på längden, så att den börjar skära in på ställen där det inte är så charmerande om jag säger så. Nu gör det inget om den krymper lite när man tvättar den, blir ju lätt så när det är bomull.


Nya grannar...

... har flyttat in två våningar under oss. En mamma och minst sex barn. Tuffa små rackare som inte är blyga för kameran. Det går att gå så nära som en decimeter ifrån. De är sååå söta att man vill ta med dem in :)

 

Vilken liten parvel. Bilden har Hugo tagit.

Hoppas kunna lägga ut ännu fler bilder på dem under tiden de växer och blir stora.

Dagens outfit



byxor: Lindex
body: Gina Tricot
skor: H&M
armband: gamla

Bilder från partyt igår!

 





Vilket sjuhejdrandes party det var, trevligt trevligt :)

     

      

           

Min syster hade en väldigt fin klänning (lila) från H&M Divided.

Gårkvällens outfit



klänning: H&M
skor: Ellos
halsband: Indiska
armband: gammalt

Dagens outfit



shorts: Gina Tricot
body: Gina Tricot
skärp: KappAhl
halsband: Indiska
skor: H&M
solglasögon: H&M

God morgon!!

Idag ser det ut att bli fint väder, det gillas. Det blir examensfest för Hugo idag ute i Sandsbro hos hans föräldrar. Släkt och vänner kommer och det ska grillas. Ska bli riktigt trevligt efter tre långa dagar på jobbet, igår jobbade jag 11 och en halv timme utan rast. Då är man lite trött när man kommer hem. Men nu är jag ledig i helgen.

Ska iväg och simma nu på förmiddagen men först blir det frukost med babe och lite småstädning kanske. Mina päron och systra mi kommer vid ett-tiden sen åker vi väl ut till Sandsbro för lite förberedelser. Hoppas ni får en trevlig dag!

Snygga pjux



Dessa har jag fyndad för ett bra tag sedan, tidig rea på Din Sko. Kap enligt mig, 49 kronor. Gillar den rejäla klacken, även om den är hög så känns den mer stabil än de smala klackarna på vanliga pumps.

  


Reafynd Gina Tricot

Dessa två godbitar fyndade jag på Gina Tricot's rea när jag var i Kalmar. Blusen kostade mig en hundralapp och bältet dryga 50 kronor. Fynd tycker jag!

 


Jeansklänning från VILA



VILA  i Kalmar har bättre sortiment och ordning än butiken i Växjö tycker jag. Min kompis Emma är butikschef där så förutom den blommiga volangklänningen fyndade jag denna jeansklänning. Funkar både som den är i sin stiliga enkelhet eller tillsammans med en top under till vardags. Mycket snygg!


Jag har sytt in den i ryggen eftersom min storlek inte fanns. Sen tror jag att jag behövde denna storleken över bysten för att det inte ska trilla ut ;)


Mer bilder...

... från cykelturen igår :)





  

Kor är vackra



Cykeltur idag med, fler bilder dyker förmodligen upp imorgon :)

Dressed for long nights

Här kommer ett litet tips för utekvällen. Dansa hela natten lång i denna partyblåsa. Fungerar både med och utan tights, välj själv! Den kommer från VILA och kostar 350 kr. Finns i de varianter som syns på bilderna.






Cykeltur med babe :)

Idag blev det cykeltur med Hugo min, något han hade planerat. Väldigt trevligt, vädret var fint och det var lagom temperatur. Det blev en riktig tur på landet så vi såg både hästar, kor och ormar. Även en liten ödla. När vi kom hem efter turen på ca 1 och 1/2 timme var man lagom trött i benen. Hugo kollade upp hur lång streckan var och det var ungefär 2,5 mil som vi cyklade. Känns härligt!




Dagens outfit



klänning: Gina Tricot
kofta: Gina Tricot (gammal)
skor: Skopunkten (gamla)
armband: Glitter
halsband: H&M

Strandshorts från H&M

 

Dessa shorts har jag införskaffat mig till Kreta. Passar perfekt att dra över bikinin på väg till stranden. Hittade dessutom ett brunt, gammalt linne i garderoben. Det är lite stort i ryggen så jag har inte använt det mer än en gång, passar perfekt till detta ändamål!

  


RSS 2.0