Dagens outfit



shorts: Gina Tricot
blus: Vero Moda
kofta: Gina Tricot
skärp: Glitter
skor: H&M
armband: gamla

Bonuscheck på posten

Vist blir man glad när det dimper ner bonuscheckar i form av presentkort. Passar utmärkt! Ska nog hämta ut mig ett par snygga trosor. Kanske någon av dessa blomsterprydda!?




Semester i Gelebo





Denne lille krabat stötte vi på vid uppfarten, en envis liten rackare. Han låg och sprattlade på rygg när jag fick syn på den. Mamma hjälpte den till rätta och med insektsboken konstaterade vi att den var en unge v sorten ekoxe. Klorna framtill var inte fullt utvecklade men det fanns ingen annan skalbagge som liknade denne alls. Söt!


Det blev även en tacomiddag på altanen en av kvällarna. Riktigt gott och så skönt att bara njuta av den friska luften och fåglarnas kvitter. Efter det blev det fotboll, Turkiet och Tyskland. Jag slocknade i soffan efter en superskön dag.



Torsdagens outfit
shorts: Gina Tricot
linne: H&M
kofta: Gina Tricot
gladiatorsandaler: Din Sko
armband: gammalt (från Lindex)
halsband: gammalt (från Åhléns)


Tjejkväll

 Igår var det tjejkväll som gällde. Superkul att få träffa gänget, har inte setts allihopa på en månad. Det var Linda och Filippa som stod för maten: falsk fläskfilé i kantarellsås och pasta till samt en sallad med avokado, rädisor och tomater. Jättegott! Efterrätten var fruktsallad med chokladsås. Även detta var mycket gott. Jag gick hem rätt tidigt, var supertrött efter 11 timmar på jobbet och sedan har jag även jobbat 11 timmar idag. Men nu blir det ledigt i två dagar :)









   
  
 

Kvällens outfit

 

klänning: Gina Tricot
armband: gamla
skor: Skopunkten (gamla)
jacka: Carlings (gammal)

Mysig frukost



Började semesterdagarna i Gelebo, hos mina föräldrar, men en härlig frukost ute på altanen. Skogen precis inpå och endast fåglarnas musik. Helt underbart!


Tandläkarbesök

Idag har jag varit hos tandläkaren, som är min mamma. Jag är livrädd för detta måste fast att min mamma är den bästa man kan ha till att kolla diamantraden. Jag tror att dessa dåliga vibbar kommer från min barndom då jag fick dra ut flertalet tänder, hade då en annan tandläkare, för jag hade trångt i munnen.






Dagens besök gick bra. Jag hade inga hål, har aldrig haft några innan heller men det är min stora fasa när jag går dit. Idag fick jag ett fint suddgummi och en barntandbortse från skattkistan. Av tandborstens storlek att döma är nog skattkistan bara för de mindre besökarna...


Dagens outfit



klänning: VILA
gladiatorsandaler: Din Sko
halsband: EMMA och HUGO
armband: gammalt

  

Nu har vi precis kommit hem från några trevliga dagar hemma hos min lilla mamma och min lille pappa. God mat och mysiga utflykter. Det har även blivit en och annan shoppingtur i min gamla shoppingstad Kalmar. Några fynd gjordes på rean, bland annat denna fina klänning hos min Emma (E) på VILA i Kalmar, den trevligast VILA-butik jag har varit i och klart den trevligaste butikschefen :)

Jag bjuder på fler bilder från veckan som gått senare, nu ska jag koppla av och förbereda mig inför morgondagen då det blir jobb. Ciao!!

Dagens outfit



tunika: H&M Trend
tights: Gina Tricot
gladiatorsandaler: Din Sko
skärp: Glitter
armband: H&M
örringar: Ur&Penn

Midsommardagens outfit



klänning: Gina Tricot
tights: Gina Tricot
armband: Sisters
skor: gamla gamla

Midsommarhelgen 5

Här kommer slutligen bilder från midsommardagen då vi grillade. Vissa festade och åkte till krogen men det blev en ganska lugn dag och kväll. Vi var några som valde att stanna hemma så vi spelade "plump" istället. Trevligt trevligt!!!



   


  

Dagens outfit 23/6



skjorta: VILA
shorts: H&M
skärp: VILA
armband: Sisters
halsband: EMMA och HUGO
gladiatorsandaler: Din Sko

Midsommarhelgen 4

Här bjuder jag på lite bilder från midsommaraftonens middag. Det var mycket trevligt! Med god mat, goda vänner, god dricka och skratt.

        


  


Midsommaraftons outfit-bild



klänning: H&M
halsband: gammalt
armband: Sisters


Midsommarhelgen 3

Bjuder på lite bilder från förberedelserna inför midsommarmiddagen. Självklart bestod den av nypotatis, sill, lax, köttbullar, prinskorv, ägg och mer därtill. Trädgården prydde vi med en egenhändigt gjord midsommarstång. Dock blev det ingen dans kring den.

   


Midsommarhelgen 2

Här kommer bilder från utflykten vi gjorde till Hällevik på förmiddagen på midsommarafton. Stugan låg med cykelavstånd till Hällevik cå vi cyklade längs med stranden dit. Där åt vi supergod glass, tittade på båtarna och i presentbodarna. Vi tog även en kik på Chippens husbygge, flott som attan!

      


      



Midsommarhelgen

Här kommer bilder från torsdagskvällen då vi firade Jesper och Niklas som fyllde år på onsdagen och på midsommarafton. Jag och Hugo hade bakat kladdkaka, mycket gott!





  
 


Kvällens outfit



shorts: H&M
tunika som tröja: Gina Tricot
skor: arvegods från Elin
armband: Glitter
halsband: gammalt (fått av mamma på Alla Hjärtans Dag när jag var 10 år)

Trevlig midsommar!

Nu bär det av till helgens midsommarfirande. Ska bli helt underbart, älsklingen, goda vänner, lekar, god mat och dryck, bad och massor därtill.


Önskar Er alla en supergo' midsommar!


Rosa skor



Detta inlägg tillägnar jag Louise J. Vet att hon ville se skorna jag köpte för bh-pengarna, se tidigare inlägg från i tisdags! De kommer från Din Sko och kostar 199 kr. Ett kap enligt mig! Har länge gått och trånat efter ett par rosa Converse, dessa få duga så länge. Har en kompis som ska till N.Y. i vinter så jag skickar en beställning med henne. De är ju lite billigare där!


Triss

  

Här har vi då de tre omtalade klänningarna från H&M, I've got them! Den mest omtalade är väl egentligen den 70-talsblommiga fast då i tubmodellen. Jag tycker personligen att denna är mer klassisk och snyggare. Så jag känner mig nöjd :)


Dagens outfit



shorts: H&M
tröja: Gina Tricot
linne (under): Gina Tricot
skärp: Gina Tricot
pumps: Din Sko
armband: H&M
örringar: Ur&Penn

Tredje och sista drömmen av drömmar…



... är denna klänning/top från H&M Trend. Det var den lilla godingen som gömde sig i paket jag fick med posten igår. Betalade normalpris för den, så inget överpris på Tradera. Fick köpa den av en tjej som hade den utlagd på Tradera för 498 kr men hon fick inte ett enda bud (jag var med under dagarna den var utlagd o spanade på den). Sen gjorde jag en deal med henne, fick köpa den för det den kostade så slapp hon skicka tillbaka den till hm.com, där hon köpt den. Lilla jag blev superglad!

Jag bjuder på bilder på alla tre senare under dagen. Var även inne på H&M's hemsida nyss och ser där att den finns kvar i storlek 38 ifall någon är sugen. Tänker på dig kusin Hanna.


Eftermiddagen som gått...

Det blev pizza-bak hos svärföräldrarna, trevligt trevligt!!





Sen fortsatte det med fotbollskväll hos Louise och Oskar. Det gick ju som det gick för Sverige men jag har i alla fall lärt mig vad offside är :)


Jacket and bag

Jackan o gula väskan åker på! Nu bär det av till svärföräldrarna och därefter blir det fotboll med Oskar och Louise! Det ska bli trevligt. Ciao ciao...


Blommigt pyssel



Såhär blev resultatet av gårdagens presentpapper. Blommigt är så underbart och dessa söta askar platsar nu fint i garderoben och kan fyllas med guld, glitter och pärlor. Både äkta och mer oäkta. Mitt tips är att inte slänga skokartonger utan förvandla dem till romantisk förvaring. Kanske funkar samma presentpapper på glasburkar för förvaring av pennor och annat plock. Det tåls att tänkas på...

  


Fisk fisk fisk

Hugo stod för maten idag, det blev en av mina absoluta favoriter! Lax och nypotatis med gräddfil o gräslök. Mumma mumma...


Ett litet paket...



ett paket på posten det kom...
kanske med blommor i...
vad det är det ska ni få se...
jag lovar, det får mig att le...

Dagens outfit



klänning/tunika: Gina Tricot
tights: Gina Tricot
skärp: gammalt
skor: Scorett (förra årets)
halsband: EMMA och HUGO
armband: gammalt från glitter

Klänning till chinos



Denna klänning fick jag för mitt fulla bonuskort hos Gina Tricot. Snygg slimmad modell med sommarens heta blomtrend. Dessutom halterneck som visar lite mer bar hud på ryggen, riktigt sommarfräscht. Den passar dessutom att ha till chinos, fast då nerstoppad. Riktigt snyggt tycker jag. Det är dagens tips!


"Använd halteneckklänningen som top till chinos!"


Underbar dag med HUGO <3

Idag har vi varit i city och fixat lite saker inför midsommarfirandet och köpt ett paket till min pappa som fyller år på lördag. Vi åker till dem i början på nästa vecka. Förhoppningsvis blir det lite Öland och en massa avkoppling. Inhandlade ett par skor, har avbrutit mitt köpstopp och ser det mer som bättre att minska på inköpen istället för att förbjuda dem. Då blir det lätt att man bryter det bara för att man inte får, motsatt effekt i så fall. Det var en liten parentes, de rosa skorna köpte jag för pengar jag fick när jag reklamerade en bh som blivit alldeles bucklig efter första tvätten. Det var inte alls smickrande under en tightare top. Bjuder på en bild på skorna senare!

Efter inhandlingen av nödvändigheterna inför helgen ;) så blev det kinabuffé, som planerat. Mycket trevligt! Hugo och jag satt vid det bordet vi satt vid första gången vi åt ute tillsammans för ca ett och ett halvt år sedan. Mycket trevliga minnen... :)

Efter att vi var dyngsura av regnet bestämde vi oss för att stanna inne och se film, även idag. Denna gång blev det "Nyckeln till frihet", en film jag verkligen kan rekommendera!

                 

Pyssel på gång...

Nu har jag varit och fixat detta fina, blommiga presentpapper och imorgon ska det pysslas till garderoben!



presentpapper - skokartonger - lim - tejp - sax - guldigt snöre

  

Imorgon kommer förhoppningsvis resultatet...

Ny klänning



Denna klänning fick jag för mitt fulla bonuskort hos Gina Tricot. Somrig och fin!! Priset på den är 149 kr men jag fick den eftersom kortet var fullt, det tackar Emma för. Den finns även i svart för den som är sugen. Bjuder på ett tips angående denna klänning i ett framtida inlägg. Håll utkik!

Dagens outfit



kjol: Gina Tricot
body: Gina Tricot
omlottkofta: Gina Tricot
skärp: Gina Tricot
skor: Ellos (gamla)
armband: SNÖ
armband: H&M
örringar: Ur&Penn

Kjol från Mon Row



Denna snygga kjol såg jag på Aima häromdagen. Riktigt snygg med den puffade linningen och dubbelknäppningen. Kostar 499 kr och är snygg till vitt enkelt linne eller varför inte en body?! Den påminner om en kjol som finns i MONKI's sommarsortiment.


Filmtajm

Har precis sett "Notting Hill". En romantisk klassiker enligt mig. Hugo gillade den med (han hade aldrig sett den!!!) så det var ett riktigt bra val. Nu ska han strax se fotbollen och jag har ingen aning om vilka som spelar ;).



Igår var det också filmtajm, har varit lite småslö både igår och idag, så det har varit skönt med mys på eftermiddagen. Igår blev det ingen mindre än "Walk the Line", Reese Witherspoon är underbart söt. Jag skulle också velat leva på 50- och 60-talet med alla underbart vippiga kjolar och blommiga kläningar. Så härligt! Även denna film var bra enligt både Hugo och mig.



Imorgon blir det city för att förbereda inför midsommarfirandet vid Blekinges kust. Underbart att mysa i en stuga med härliga vänner. Mycket lekar och annat kul. Kanske lite bad med. Förhoppningsvis blir det Kina-buffé i centrum imorgon.

Jag tävlar...

... om den poulära klänningen från glitzy.se. Tävlingen finns här!



Gillar verkligen volanger!

Mammas rågbullar





Recept:

50 g margarin

5 dl mjölk

50 g jäst

2t sk salt

2-3 msk sirap

Ca. 12 dl rågsikt

Sätt ugnen på 225 grader - smält margarinet och tillsätt mjölken - värm till fingertemperatur - smula jästen och häll över smörblandningen - tillsätt även salt och sirap - till sist häller du i mjölet - pröva dig fram för en smidig deg - låt jäsa i 30-40 minuter under bakduk - dela degen i två delar och varje del i 12 mindre bullar - rulla jämna och placera på bakplåtspapper på en plåt - grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Smaklig måltid!


Baka...

...baka liten kaka. Rulla rulla liten bulle...

Nu har det börjat smådugga lite, det var ju lite småsoligt i morse, men det är inte kallt . Fast det är skönt att vara inne, jag håller på att baka brödbullar istället. Trevligt med lite variation till köpe-brödet. Rågbullar blir det med mammas recept. Världens godaste bullar!!

Dagens outfit



shorts: Gina Tricot
body: Gina Tricot
halsband: Guldfynd (present av Hugo)
armband: gammalt
skärp: KappAhl

Bilder från igår

Här kommer lite bilder från 50-årsfesten Hugo och jag var på igår. En god vän till Hugos familj, Gugge, har kommit till 50-årsstrecket. Vilket röj det var och god mat. Vattenpipan kom fram närmre in på kvällen och det dansades.

                

Lördagkvällens outfit



klänning: H&M Trend
kofta: Gina Tricot
skor: Skopunkten
halsband: EMMA och HUGO
armband: gammalt

Maxiklänning



Denna klänning sprang jag på inne på H&M. Riktigt snygg och till superpris. Endast 98 kr, och då var det normalpris. Den passade dock inte min kroppsform, jag har lite för stor byst, så jag rekommenderar den till småbystade. Ett riktigt kap då maxiklänningen är riktigt het nu till sommaren. Den är i skön sval kvalité och du hittar den på Divided.


Dagens outfit



shorts: H&M
linne: Gina Tricot
kofta: Gina Tricot
gladiatorsandaler: Din Sko
armband: Lindex och H&M
örringar: Ur&Penn

väska: H&M

”Ny” svart partyklänning



Svart klänning i all sin enkelhet från H&M. Ursnygg till brännan. Fick den på köpet när Hugo handlade en skjorta till sin examensdag. Man tackar, man tackar :)


Casanova



Ikväll har vi tittat på en film, den var slut lagom till sena fotbollsmatchen som Hugo ville se. Det blev en gammal goding, "Casanova" med Heath Ledger och Sienna Miller. Utspelar sig i Venedig aom är en fantastisk stad. Vill åka dit igen, det var ett ag sedan jag var där.

Pizzabullar



Jag har precis bakat pizzabullar, perfekt att ha som mellan mål eller med sig på stranden. Tipset kommer givetvis från barnomsorgen, och då framförallt förskolan med det obligatoriska mellanmålet. Superenkelt och sedan perfekt att ha i frysen och ta fram vid olika tillfällen. Jag bjuder på receptet här!


Deg:

50 g jäst

4 ½ dl fingervarmt vatten

3 msk olja

2 tsk salt

Ca 8 dl vetemjöl


Tomatsås:

1 pkt Heinz tomatsås med smak av vitlök

1 finhackad tomat

Lite ketchup

Lite tomatpuré

svartpeppar, salt och pizzakrydda efter smak


Fyllning:

Finhackad skinka

Strimlad ost


Pensling:

1 ägg

Riven ost att strö över
Pizzakrydda

Gör degen och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Undertiden förbereds tomatsåsen, ala ingredienserna ska koka på svag värme tills tomatbitarna har blivit mjuka. Smaka av med kryddorna. Dela degen i två lika stora delar och kavla ut på mjölat bord. Därefter läggs tomatsåsen och skinkan samt osten på. Rulla sedan ihop till en rulle och skär den i bitar på 3-4 cm (detta är rät kladdigt och fyllningen trilalr ur ibland men det är bara att lägga på igen). Lägg i bullformar på en plåt. Låt jäsa lite till (ca 10 minuter) och pensla därefter bullarna med ägg och strö över ost och pizzakrydda. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Hoppas det ska smaka!

    


Dagens outfit



hängsleshorts: Vero Moda
linne: Gina Tricot
halsband: EMMA och HUGO
armband: Sisters
skor: Maxi Ica Stormarknad

”Vem tänder stjärnorna?”



Stjärnor känns som en given trend nu i sommar. Denna lilla klänning kommer från H&M och kostar inte många pengar. Finns på Divided och även i kombinationen vitt och oranget. Den är i frotétyg och passar bra till stranden .


”Nya” skor




                 

Ja, dessa skor är ju inte precis nya med tanke på att jag har "köpstopp", men jag har inte skrivit om dem här på bloggen. De var ett riktigt fynd från Din Sko, kostade endast 149 kr. Passar bra även till hösten tänkte jag, då med en tjockare strumpbyxa till och klänning. Fungerar även bra till jeans. Jag hade skorna till kort, färgstark klänning första gången jag använde dem.

Husmanskost



Stuvade makaroner tillhör svensk husmanskost tycker jag. Jag kör på mammas recept! Detta var vår lunch idag.

Koka 4 portioner fullkornsmakaroner. Häll av i ett durkslag och häll 1 och 1/2 dl mjölk i grytan, tillsätt 1-2 msk mjöl och koka upp på relativt svag värme. Krydda med salt, vitpeppar och lite socker (så mycket som får plats mellan tummen och pekfingret). När stuvningen har tjocknat tillsätts ett ägg som rörs samman med stuvningen. Ta även några klickar flytande margarin oc smaka av. När den är lagom kryddad häller du i makaronerna och rör om. Eventuellt behöver du tillsätta lite extra mjölk.

Servera med falukorv eller köttbullar!!

Skorna

Det blev mina gladiatorsandaler till dagens outfit. 

 


Dagens outfit



byxor: Lindex
tröja: Gina Tricot
halsband: gammalt
armband: gammalt

Sofias fräscha tunikor

  

Här kommer ytterligare några av Sofias inköp från GBG. Härliga tunikor som är svala och sköna när sommarens hetta slår till. Blårandig från Rut m. fl., smalrandig tunika i grönt och vitt från Åhléns och gul med inslag av spets från Rut m. fl. Alla med superhärliga färger!


Dagens outfit



shorts: VILA
linne: Gina Tricot
skor: Ellos (gamla)
jeansjacka: Vero Moda
armband: gamla
haldband: gammalt

Söndagens outfit



Outfit-bild i mina föräldrars underbara sommarträdgård. Älskar verkligen seglar-trenden, sååå sommarfräsch!

shorts: omsydda byxor från H&M

tröja: Gina Tricot

armband: H&M

örhängen: Ur&Penn

skor: Maxi Ica Stormarknad
solisar: Guldfynd

svart väska: H&M

bastväska: gammal


Jag tävlar...

... om valfri produkt från triwa.se, tycker att deras klockor är helt underbara. Jag vill ha en rosa Triwa by Tritoni. Tävlingen finns hos Therese.

d


Ändringssömnad av vita byxor

  

Ja, nu när man har haft lite lediga dagar har jag ägnat mig åt min kära symaskin och ändrat några plagg. Bland annat dessa som från början var långa, vida byxor (tog tyvärr ingen före-bild) till vita korta shorts. Snyggt till nattcluben i sommar ihop med en blus med något längre arm. För att bryta av mot att visa mycket hud nertill tar man mer tyg upptill.


Bilder från lördagens födelsedagskalas

Jag bjuder på några bilder från Kalmar i lördags då två av mina kusiner firades, Hanna och Sofia. Trevligt att träffa släkten med min lilla morfar (han som gör tummen upp). Vi tog även en liten runda inne i stan på kvällen. Det var längesedan jag var inne i Kalmar. Trevlig sommarstad!

Klicka f�r att st�nga bilden (Bild: lånad av Hanna)

      

Lördagens outfit



klänning: H&M Trend
skor: gamla
halsband: EMMA och HUGO
armband: Sisters

Guld och seglarränder



Återigen kommer vi in på seglartrenden. Känns så fräsch och passar både dag som natt tycker jag. Denna är ett av mina köp jag väntat med att använda för att ha något nytt hela sommaren (har köpstopp fram till Kreta-resan). Kommer från Gina Tricot, min favoritaffär, och kostar 149 kr. Guldknapparna gör hela tröjan tycker jag, båda i knäppningen och på axlarna!


The dream

Här kommer bilder på min nya favoritklänning. En av vårens mest omtalade plagg, från H&M Trend. Vann en auktion på tradera och jag är supernöjd, verkligen snygg och somrig.






Kvällens outfit



kjol: H&M
tunika/top: Gina Tricot
skor: Ellos
skärp: gammalt (MQ tror jag)
armband: Sisters
halsband: gammalt

Hugos examen

Här kommer bilder från Hugos avslutning var idag så jag bjuder på bilder från min fine älskling. Han var så fin i sin linnekostym. Det var mycket trevligt med körsång och lite olika tal. Sedan möttes vi upp för lite lunch och glass med svenska jordgubbar. Mycket trevli för- och eftermiddag. Ikväll blir det middag på italiensk restaurang som har färska, stenugnsbakade pizzor. Ska bli mysigt!
















Vinst!!!


Ny blommig, puff, vippig, klänning från H&M Trend strl. 38

Har vunnit min första Tradera-auktion! Tack snälla Martina för den underbara och omskrivna klänningen, är så himla glad och nöjd :). Har bara provat den lite snabbt men den sitter perfekt!! Storlek och allt är som jag förväntade mig. Lovar publicera fler bilder när jag har den på mig, ska den ska invigas redan på lördag.

Tänk att jag har en av dessa välomskrivna klänningar, tycker att denna modell av de tre olika är snyggast. Har varit med och tävlat om tubmodellen (den mest omskrivna) innan men dock ingen vinst. Men nu är Emma nöjd fast att det råder köpstopp från och med nu!

Dagens outfits

Bjuder även på en bild på Hugo idag, han var så fin i sin examenskostym!

 

klänning: H&M
skor: Skopunkten
armband: Sisters
halsband: gammalt fynd
solisar: Ur&Penn

Dagens lunch





Dagens lunch bestod av rödbetssallad- och köttbullebaguette. Somrigt och fräscht med baguette när det är så varmt, hemgjorda förstås! Mumma mumma...

Dagens outfit



shorts: Lindex
linne: Gina Tricot
skärp: KappAhl
armband: Lindex
solisar: H&M
skor: Maxi Ica Stormarknad

Blommigt

Bjuder på några härliga blomsterbilder. Känner mig glad idag. Fint väder och äntligen sommarlov! Ska bara njuta och ta det lugnt hela dagen. Ciao!




A night with the girls!

 Igår hade vi flickor avslutningsmiddag, alla utom jag åker tillbaka till sina hemorter utom jag. Det är jättetråkigt men de kommer ju hit lite över sommaren i alla fall. Vi slog på stort och körde trerätters för att fira skolans slut inför sommaren med. Filippa och Linda hade  med sig förrätt som bestod av en rostad macka med skinkröra och brieost samt lite ruccola som dekoration. Vidare var det jag som stod för huvudrätten, valde något så sommrigt som nypotatis, kycklingfilé och tzatziki. Hade också en fetaostsallad till. Nu vill man ju knappt äta vanlig potatis igen! Efterrätten hade Sofia knopat ihop, jordgubb- och blåbärspaj med egen plockade bär och till det vaniljglass.

Alltihop var supergott och tack för ett trevligt år med er! Till hösten är alla samlade på plats igen. Ha en trevlig sommar mina vänner!



        

Kvällens outfit



klänning: Gina Tricot
skärp: gammalt fynd (gillar det starkt)
halsband: EMMA och HUGO
armband: Baglady

Tips!

Denna snygga väska i brunt flätat material finns hos VILA och är av märket Pieces, deras accessoarmärke. Väldigt snygg och lagom stor. Funkar både på axeln och tvärsöver. Kostar 500 riksdaler. Skulle verkligen sitta fint i min väsksamling!


Dagens outfit



shorts: VILA
linne: Gina Tricot
skor: Wedins
armband: Glitter
Solisar: Ur&Penn

En kväll på landet...

...eller så kändes det när Hugo och jag var hos svärföräldrarna i Sandsbro. De har ett land, dock inte så mycket grödor, och där har Hugo planterat bondbönor. Bilderna ser så idylliska ut så man skulle kunna tro att det är på landsbygden men det är i ett samhälle.

Min fina Hugo!











MONKI

Sofia varit Göteborg en snabb vända i lördags och hade några godingar att visa. Bland annat denna tröja i korallfärgat, tunnt tyg. Perfekt när det är varmt! För att göra det till min stil skulle jag välja att bära upp den tillsammans med ett par jeansshorts och ett flätat skärp knutet i midjan för att markera formerna.



Tröjan kommer från MONKI och deras logga är supersöt tycker jag :)


Dagens outfit



kjol: egen design
linne: H&M (gratisplagg)
skor: DinSko
skärp: KappAhl
halsband: gammalt fynd
armband: Sisters

väska: VILA
solisar: Guldfynd (förra årets)

Pizza à la Knutsson/Johansson

Igår bakade vi pizza så det stod härliga till. Det blev fyra långpanns-pizzor när vi var klara. Tänkte ha att frysa in och ta med sig till jobbet, stranden eller på utflykt i sommar. Perfekt om man inte orkar laga mat i sommarens hetta. Det är bra och nyttigare när man själv kan väla fyllning. För oss blev det en med tonfisk och färska tomater, en skinka och ananas och två salami, självklart med hemmagjord sås!

Bjuder på receptet här!

Deg:
1 pkt jäst (25g)
2 msk olja
1-2 tsk salt
4 dl fingervarmt vatten
ca 1 liter mjöl

Smula sönder jästen. Häll på vatten, olja och salt. Rör till jästen har lösts upp. Tillsätt mjöl tills degen är lagom smidig. Dela degen i två delar och tryck ut dem på två plåtar. Använd mjölad kavel och händerna. Medans degen ligger och jäser lite på plåten görs fyllning och sås i ordning. Låt inte degen jäsa för länge bara!

När fyllningen är pålagd gräddas pizzan i mitten av ugnen på 225 grader, 10-15 minuter.

Tomatsås (till två pizzor):
en pkt heinz tomatsås med smak av vitlök
två hela tomater
en pressad vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
pizzakrydda
ketchup efter smak

Häll i tomatsåsen i en kastrull. Finhacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med vitlöken. Krydda med salt och peppar efter smak. Krydda även rikligt med pizzakrydda, en näve är ungefär lagom. Tillsätt ketchup efter smak!

Tonfisksfyllning:
tre burkar finfördelad tonfisk
två tomater
en halv sats tomatsås
ost efter tycke och smak

Fördela såsen jämt över pizzan. Likaså gör du med tonfisken. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg över tonfisken. Avsluta med ost, går bar både med riven och hyvlad.

Hawaii:
200 g rökt skinka
en burk ananas
en halv sats tomatsås
ost efter tycke och smak

Fördela såsen jämt över pizzan. Finhacka skinkan och lägg den jämt över pizzan. Dela ananasringarna i lagom stora bitar och placera över skinkan. Avsluta med osten.

Salami (till en pizza):
150 g salami (gärna med pepparsmak!)
en halv sats tomatsås
ost efter tycke och smak

Fördela såsen jämt över pizzan. Lägg ut salamiskivorna med lagom mellanrum. Avsluta med osten. Dags att grädda!

Servera pizzan tillsammans med en vitkålssallad!

OBS
Fyllningen skall på pizzan innan gräddning!

  

Dagens outfit



klänning: Gina Tricot
skor: Wedins
halsband: H&M
armband: H&M (gamla)
väska: H&M
hatt: H&M
solisar: Guldfynd (förra årets)

Girls night!

Igår var vi hos Linda och hade lite tjejsnack och förtärde lite olika drycker och POPCORN. Var en väldigt trevlig kväll och vi skulle gått ut allihopa men jag valde att gå ur kön efter att en kille först hade trampat på mig ett flertal gånger och vidare att en kille körde en cigarett i handen på mig, gjorde skitont och jag tappade lusten helt. Det var dock en mycket mysig afton hemma hos Linda innan med mycket snick snack. Här kommer bilderna!





   

Gårkvällens outfit

Ser faktiskt rätt bryn ut :)



klänning: Gina Tricot
sandaler: DinSko
skärp: KappAhl
halsband: Gina Tricot
armband: gamla allihopa

RSS 2.0