Dagens outfit

 

paperbagsbyxor: Lindex
tröja: Lindex (gammal)
sjal: Gina Tricot (gammal)
armband: gamla
halsband: gammalt
jacka: Gina Tricot (NY!)

Gårdagens outfit



klänning: VeroModa
tights: Gina Tricot
halsband: gammalt
armband: gammalt

Svart kjol (hög midja med knappar)

Den svarta kjol jag har hittat till höstens garderob är denna med hängslen från H&M, har den även i svart. Den sitter högt upp precis som jag vill ha det och det finurliga är att hängslena går att ta bort för att få ytterligare kombinationer. Ett väldigt praktiskt plagg :)


Dagens outfit



skjorta: H&M
tights: Gina Tricot
skor: Ellos (gamla)
skärp: H&M
armband: gamla
halsband: H&M

Svart smalt flätat skärp

Fyndade detta flätade skärp på BikBok för 99 kr. Passade även på att köpa ett brunt för det är precis sådana jag har letat efter. De säljer ju slut första dagen i alla affärer som får in liknande. Skulle också vilja ha ett brunt som är jättesmalt som man kan vira två varv i midjan, får se om man lyckas hitta det!


Make a wish...

Höstens önskningar

Minnetonkas

Spetsklänning

Snygg höst/vinterkappa

Snyggskor med snöre och klack


Jag och de andra barnen

Idag har det blivit en riktig shoppingtur tillsammans med Eva i city. Vi har haft en mycket trevlig dag trots regnet. Här sitter jag med de andra barnen och väntar utanför Lindex provrum  ;)

 

Dagens outfit



tunika: H&M
tights: Gina Tricot
skärp: H&M
armband: KappAhl och gammalt
halsband: guldhjärta (min doppresent)
gummistövlar: Skopunkten

Såhär såg jag ut idag samt en vindjacka, redo för störtregn vilket det också blev :)

Rutig tunika

Rutig klänning eller tunika är ett måste i garderoben nu till hösten, se min "önskelista". Jag fyndade denna på H&M Divided för endast 79 kr. Jag kommer ha den med ett skärp i midjan. I början när värmen fortfarande är kvar är det snyggt med bara ben och senare i höst blir det strumpbyxor eller tights.


Handlarlista :)

Imorgon blir det centrum med Eva och shopping. Har gjort en lista för att jag ska komma ihåg vad jag söker.

Gina Tricot (undanlagt)
lila skjorta (Vero Moda)
pläd (helst cerise)
ljuslyktor till fönstret (hängandes)
present till syster
Lindex (undanlagt)
foton
H&M (kolla om jag hittar något för kupongen)

Storstädning och inflyttning av nya soffan



Nu har vi äntligen köpt en ny soffa, för de pengarna jag tjänat i sommar, och det behövdes. Kuddarna i den gamla var nersuttna och överdragen (överkast från Ikea) alldeles noppriga. Denna kommer från Mio och heter "Monza", dark grey. Riktigt snygg tycker jag! Vi fick dessutom rabatt, de var erbjudande på alla soffor nu fram till 1 september.

I och med köpet har vi storstädat i nästan hela lägenheten och bytt till de gardiner vi hade när vi först flyttade in samt de kuddarna. Det blir nytt fast ändå gammalt! Sedan har jag tagit fram mina änglar och hängt upp i vårt sovrumsfönster, det är änglar som jag själv designar själv. även tgit fram lite andra prydnader vi hade i skåp och lådor. Allt blev jättefint!






mina änglar och tidningsfövaring


silvriga detaljer




storebror och lillasyster




mina smårunda änglar

Oskar 22 år

I söndags firade vi Hugos lillebror Oskar som fyllde 22 år i fredags. Nu har jag fått ordning på bilderna och bjuder på dessa!



     

Dagens outfit



skjorta: Gina Tricot
tights: Gina Tricot
skor: DinSko
skärp: H&M
armband: gamla

Dagens outfit



tunika: Gina Tricot
tights: Gina Tricot
kofta: Gina Tricot
skor: Ellos (gamla)
väska: Lindex (gammal)
armband: gamla fynd

Dagens outfit



klänning: H&M
tights: Gina Tricot
skor: Skopunkten
halsband: Indiska
armband: Lindex (gamla)

Godmorgon!

Frukosten står klar, fil, müsli, banan och russin. Sedan bär det av till jobbet, jobbar ända till 21:00 ikväll så här blir det inte mycket skrivet :)


Dagens outfit



byxor: Gina Tricot
body: Gina Tricot
halsband: EMMA&HUGO
armband: KappAhl
skor: H&M
väska: från Kreta

Den korta kavajen

Jag är på jakt efter en snygg svart kavaj, denna kortare modell finns hos Vero Moda. Jag vet inte riktigt hurdan jag vill ha men den skulle kunna funka.


Något i lila

Har fått Vero Modas nya höst-magazin och denna lila färg känns superhärlig nu till hösten tycker jag. Lite ovanligt med en ljusare ton nu när det är höst men jag gillar det. Hoppas jag hittar ett plagg som faller mig in i just denna färg.


Dagens outfit



tunika: Gina Tricot
tights: Gina Tricot
skor: från Kreta
väska: från Kreta
armband: Glitter
halsband: gammalt

Cityspaning

Igår var jag och Filippa nere i centrum och kollade på affärernas utbud inför hösten. Jag tycker inte att det fanns så jättemycket men dessa skor tycker jag var väldigt snygga. Skulle gärna få finnas i min garderob till hösten!


Dagens outfit



tunika: Gina Tricot
tights: Gina Tricot
kofta: Gina Tricot
skärp: BIKBOK
örhängen: H&M (gamla som gatan)
armband: Köpt i Rom
gladiatorsandaler: Din Sko
väska: köpt på Kreta

Visst blir man glad...

... när det är så här fint tyg i fickorna på byxorna. Liten detalj som inte syns men ändå är sååå snygg!


Dagens fynd i garderoben

Dessa byxor hittade jag i min garderob idag. De är helt oanvända, ovanligt för att vara mig. Jag brukar alltid använda mina kläder jag köper men jag vet varför dessa inte är använda: köpte dem för 149 kr på Gina Tricot förra hösten och jag behövde sy in dem i midjan. Då hade jag ingen symaskin utan skulle lånat mammas, det blev aldrig av. Men nu i morse tog jag fram dem och sydde lite. De sitter perfekt och jag har sett den här färgen även i höst. Riktigt fynd och dessutom i min egen garderob!


God morgon!

Ja, jag är ingen sjusovare. Jag har kommit in i en lustig vana nu när jag har jobbat så många tidiga morgnar (klivit upp strax efter fem) och nu kan jag inte sova på morgonen. Idag har jag hunnit med att fixa ett par byxor, som jag strax visar, äta en frukt, kolla lite på datorn och klockan är inte ens halv åtta.

Min garderob



Såhär ser min garderob ut för tillfället. Rensade men det blev ju inte riktigt bra. Fast jag är lyckligt lottad som har en gå-in-garderob fast vi bor i studentlägenhet så känns den för liten. Människan är ju aldrig nöjd!


Borde kanske rensa igen, men jag märkte att jag har svårt att skiljas från plagg som är fina men som man tröttnat lite på. Översta hyllplanet är proppfullt med kläder jag inte vill slänga för "de kan ju vara bra att ha", typ på jobbet. Här fick mina plagg jag inte vill slänga ligga tills jag kanske kan tänka mig att skänka bort dem.


Jag tycker också att det är svårt att förvara stövlar på ett bra sätt. De tar stor plats och jag vill inte ha de liggandes i en låda för de blir lätt buckliga och fula då. Sen tar vinterjackor skrämmande stor plats och även resväskor liggandes på golvet. Ja ja...

  
                  


Nitskärp

Detta smala nitskärpet inhandlades för ett bra tag sedan, men känns verkligen som att det kommer bli en favorit och ett måste i höstgarderoben. Listan över önskeplagg börjar minska!


Dagens outfit



shorts: Gina Tricot
linne: Gina Tricot
kofta: Gina Tricot
skor: Wedins
halsband: H&M
örhängen: Gina Tricot (gamla)
väska: Kreta


Dagens lunch

Idag blev det bondbönegröt med korv och lingonsylt till lunch, en gammal rätt Hugo åt när han var liten. Det påminner om potatismos fast med bondbönor i. Ska egentligen serveras med isterband men det är inte Hugos favorit. Jättegott var det!


Kräftor

Det avr ett tag sedan nu, men här kommer lite bilder från kräftskivan hos mamma och pappa. Det är deras tyska grananr som vill ha kräftskiva varje år så de bjuder på kräftor och dricka och mamma och pappa står för lite annat gott.

  
   
  






  

Dagens outfit



shorts: VILA
body: Gina Tricot
skärp: BIK BOK
halsband: gammalt 


Garderobsstädning

Idag städar jag för fullt i garderoben för att få plats med höstens och vinterns kläder. Jag är så dålig på att slänga kläder för jag tycker om dem för mycket men idag försöker jag ta mig i kragen.

Bjuder på en outfit-bild lite senare...

Dagens lunch



Idag gjorde Hugo och jag en jättegod skaldjursröra som vi åt tillsammans med pasta. Gott och fräscht! Jag bjuder på receptet här...

150 g färskost light
2 dl mini créme fraiche
250 g surimisticks (frysta)
en halv rödlök
salt
vitpeppar

Blanda osten med fraichen tills klumparna försvinner. Hacka löken och surimisticksen fint. Rör sedan ner dessa blandningen. Smaka av med salt och vitpeppar efter smak. Servera med pasta eller som röra i baguette eller tunnbrödsrulle.

  

Vi har även serverat denna röra i snittar till fest. Jättegott!!

Dagens outfit



shorts: Vero Moda
tröja: Gina Tricot
skor: Ica Maxi Stormarknad
väska: Kreta
halsband: fått av Hugo
armband: Sisters

Västen på nytt

Mina tankar hittills när det gäller höstmodet har varit att se tillbaka på förra såsongens plagg och se vad som kan vara aktuellt även nu denna säsong, fast då kanske på ett nytt sätt som gör att det blir höst 2008. Denna västen är ett sådant plagg. Förra året använde jag den knäppt i en mer ren och stilig look, i år blir den uppknäppt med ett skärp över. Snyggt!!


Något i skinn/fuskskinn

Dessa shorts i fuskskinn köpte jag förra året och de känns heta även i år då skinnimitation är aktuellt, speciellt på kjolar. Jag kommer tona ner dem med en enkel vit tröja och kanske en stickad väst om jag hittar någon fin.


Dagens outfit



jeans: VILA
väst: Lindex (gammal)
tröja: Lindex (gammal)
skor: DinSko
skärp: BikBok
halsband: EMMA&HUGO
armband: från Rom

Listan har utökats

TILLÄGG:


Snyggskor med snöre och klack


Mörka jeans


Spetströja

Snygg höst/vinterkappa

Snygga stilrena stövlar


Höstens lista över måsten i garderoben

Dessa saker önskar jag mig i garderoben till hösten:


Rutig klänning

Vit skjorta

Minnetonkas

Spetsklänning

Indianskärp

Småblommig tunika

Svart kjol (hög midja och gärna med knappar)

Svart smalt flätat skärp (till midjan)


Något i skinn/fuskskinn


Nitskärp


Lite längre kofta (enkel)


Stickad väst


Som ni ser så har jag lyckats hitta många av sakerna redan nu. Listan kommer däremot att bli längre ju längre in på hösten vi kommer. Nu är vi ju inte ens där :)


Bilder från helgen


Lille Elias hos min syster Carolin


Emmie, Elin och jag i äppleträdgården


Elias hos Hugo

Lördagens outfit



tubklänning: Gina Tricot
tröja: H&M
tights: Gina Tricot
skor: ICA Maxi Stormarknad
väska: Kreta
örringar: Ur&Penn
armband: Lindex

Två söta töser från Skåne :)

Höstens trender

Nu har jag äntligen fått lite lediga dagar här på hemmaplan för att bekanta mig med höstens trender ytterligare. Gjort ett och annat inköp på Gina Tricot och klickat hem några godbitar från H&M som anländer i början av september lagom till hösten. Godbitar som jag tar med mig från förra hösten är skinnplagget som har synts i flera butikers höstnyheter.


        


Från förra året har jag ett par skinnshorts som jag plockar fram, jag gillar att kombinera dem med ett helt annat material, den lite grövre stickade koftan. Den kofta jag tar med mig från förra året är en kabelstickad längre modell med knyt i midjan i grått. Kanske byter jag ut det mot ett skärp i midjan istället. Även västen funkar i höst, är på jakt efter en stickad längre modell men jag tänker också använda min grå väst som är lite större i modellen, kombinera öppen med ett skärp i midjan. Herrskjortan som jag införskaffade mig i vintras tänker också användas i höst.


   


Även vissa av vårens och sommarens godbitar får följa med in i höstmörkret. Chinosen känns självklara och jag kombinera dem med stövlar när det blir kyligt. Blommigt får också plats i höstens garderob och då småblommigt, min sommarklänning i lila känns självklar då den är lite längre och med lång ärm (Länka lila klänning). Den höga midjan på jeans och kjol funkar även nu och mina röda byxor jag fyndade för 49 kr är perfekta med sin höga midja och den röda färgen. Det svarta fodralet funkar också och då med en väst till, exempelvis stickad. Min blommiga tunika från H&M Trend (länka) kommer definitivt att bäras och dess lila färger är snygga i höst. Min svarta pennkjol och min randiga pennkjol med hängslen (snarlik finns i butik nu fast utan hängslen) är också aktuella. Sommarens tubklänning funkar även nu, jag använder min rosa och har svart långärmad top under, strumpbyxor samt ett skärp i midjan, kanske lång kofta över för lager på lager känslan.



Lista om mina plagg jag kommer införskaffa till höstens garderob kommer inom kort och jag hoppas kunna stryka de flesta av dem.


Dagens outfit



byxor: Gina Tricot
linne: Lindex (gammalt)
skor: H&M
väska: Kreta
armband: gamla

Nya byxor



Dessa byxor fyndade jag på Gina Tricots slutrea för endast 49 kr. Har kostat 249 kr så det var ett riktigt fynd, sitter som ett smäck dessutom :)

Sista dagen med dans och buffé på stranden



   
   
   



  


 


Dag 5: Poolen och shopping



      


  


  



 

Dag 4: Utflykt till Elafonisis – den rosa kusten

      




  
   

   

 

Dag 3: Bad och restaurangbesök i Agia Marina

  


     





  

Dag 2: Stranden och Chania



    


   
   

Dag 1: Poolen

    



   

     




Flygresan ner till Kreta

      

Dagens outfit



shorts: Lindex
tröja: Lindex
skärp: Gina Tricot
armband: Sisters
skor: Wedins

Outfits på Kreta

 
baddräkt: Lindex                              kjol: Gina Tricot (gammal)
shorts: H&M                                      linne: H&M
väska: H&M                                       solisar: H&M (förra årets)
solisar: H&M (förra årets)
skor: gamla

 
klänning: Lindex (förra årets)         cityshorts: Gina Tricot
skor: gamla                                       blus: Gina Tricot
armband: Sisters                             skor: gamla
örringar: Ur&Penn                            armband: Gina Tricot
väska: H&M                                       örringar: Ur&Penn

 
klänning: Gina Tricot                                    shorts: H&M
gladiatorsandaler: Kreta                              linne: BikBok
armband: gamla                                           skor: gamla          
örhängen: gamla                                          armband: Lindex
väska: H&M                                                    solisar: H&M (förra årets)
                                                                          hatt: H&M
                                                                          väska: H&M

 
klänning: Gina Tricot                                            playsuit: Kreta
armband: Lindex                                                   linne: Gina Tricot
hatt: H&M                                                                skor: Kreta
skor: gamla                                                            armband: gamla
solisar: H&M (förra årets)                                    halsband: Indiska

  
klänning: Gina Tricot                klänning: Kreta                            playsuit: Kreta
skärp: KappAhl                          halsband: H&M                           linne: Gina Tricot
armband: Lindex                       armband: Kreta                           halsband: H&M
örringar: Ur&Penn                     skor: gamla                                 armband: Sisters
väska: Kreta                                                                                  

Shoppat på Kreta del 5

Sista dagen köpte jag en likadan väska jag hade köpt innan, fast denna i svart. De är ju sådana fynd att man inte kan motstå :)


Spetsigt

Spets är en het trend nu till hösten och på mig börjar det killa i skaparfingrarna, kanske man ska köpa sig en bit spets och sy en kjol. Jag vet precis hur modellen skulle vara. Volanger i tre vårder och sedan knappar bak istället för dragkedja. Sedan bryter jag av med ett skärp i midjan för att det inte ska vara för spetsigt! Det blir nog morgondagens projekt...


Shoppat på Kreta del 4

En dag strosade Hugo och jag runt själva i Platanias och köpte lite presenter till dem därhemma och då inhandlade jag ytterligare en byxdress i samma modell som den gröna. Denna gång vågade jag att pruta och fick ner den till 20 euro från 27.50 euro. Schysst tycker jag.


Jag shoppade även den bruna väskan i äkta lammläder för endast 12 euro. Mycket billigt för skinn och den är i jättefin kvalité.


Köpte även ett turkost armband i shoppen på hotellet. Endast 1 euro för fina snäckor målade i turkost. Detta hade jag tillsammans med klänningen jag köpte, som har lite turkosa blommor i sig, sista kvällen.

 


Dagens outfit



chinos: H&M
tröja: H&M
halsband: gammalt

Lila blommor

Blommor som en sommaräng! Denna underbara klänning kommer från en av mina favoritaffärer, VILA och inhandlades med rabatt, 20 % rabatt på valfri vara som clubmedlem. Det var dock ett bra tag sedan, funderar på att spara den till hösten då lila är en aktuell färg. Den är ju även lite längre. Har tänkt bära den till mina ljusbruna sandaler med klack och kanske ett ljusbrunt bälte i midjan, vi får se!


 


Shoppat på Kreta del 3

Under resan inhandlades även dessa skor och armband. Skorna gillar jag skarpt och de är supersköna. De kostade 25 euro. Armbanden kostade 1 euro stycket och är läckra tillsammans. Jag tycker det är snyggt med många armband ihop.



     


Shoppat på Kreta del 2

Shoppingen fortsatte även i Platanias, där vi bodde, med en lilablommig klänning för 15 euro. Väldigt billigt tycker jag. Dock var det storlek XL i den vilket jag aldrig har hemma, men de grekiska storlekarna är betydligt mindre än hemma. Klänningen invigdes sista kvällen när det blev zorbadans och grekisk buffé nere vid stranden.


Jag köpte även denna gröna byxdress, plagget som är hett nu i sommar. Jag har haft svårt att hitta snygga byxdressar hemma och denna var klockren. Älskar färgen och den sitter ledigt och är i sval och skön bomull. Supersnygg!!

 


Dagens outfit



playsuit: H&M
gladiatorsandaler: Kreta
armband: gamla
solisar: H&M
väska: Kreta (bättre bild kommer i senare inlägg)

Glass i STORA lass!



Igår var vi i Åhus och solade och badade. Självklart blev det också glass, och det i stora lass! Beställer man tre kulor i strut är det två kulor per kula, det vill säga sex kulor. Snacka om stor glass och GOD :)

Smakerna choklad, pecannöt-kola och marängsviss!


Gårdagens outfit



klänning: Lindex
skor: Kreta
väska: Kreta (bättre bild kommer i senare inlägg)
armband: gamla
solisar: H&M (förra årets)

Shoppat på Kreta del 1



Min första shopping gjorde jag i staden Chania och det blev dessa fina gladiatorsandaler i äkta skinn. Det fanns många butiker som sålde läderprodukter men ofta var de dyra. Jag lyckades fynda dessa på en sidogata för 17 euro vilket är dryga 150 kr.


Lunch med min Emma

Dagen innan det bar av till Kreta var en lunch tillsammans med Emma Fagerström inbokad. Vi begav oss till Dolce Vita och jag åt en god fransk baguette med gyros och tzatziki i. Mums och en start på Kretaresan när det gäller mat. Efteråt strosade vi runt lite i lilla Nybro och jag fyndade en stråhatt och ett armband för ynka 50 kronor.



Gillar Emmas hängslekjol från VILA!


RSS 2.0