Valborgs-looken!

image375

fodral: VILA (ärvegods av syrran)
linne: Only
tights: H&M
knytskärp: Lindex
skor: Skokällarn
halsband: H&M
armband: Lindex

Nu bär det av mot fältet för brännboll, fotboll och grillning...OCH trevligt folk!! Ciao...

Dagens outfit

image374

hängselshorts: Vero Moda
tröja: Lindex
tights: Gina Tricot
skor: Skopunkten
klocka: Albrekts Guld
armband: Lindex
halsband: gammalt fynd

Ser att jag verkligen behöver klippa mig, jag har bara skjutit på det men nu måste jag ta tag i det. Hoppas jag kan få en tid nästa vecka.

Godmorgon!

Godmorgon! Idag är jag uppe med tuppen, skulle gått upp kvart i sju och tvättat men vaknade redan vid sex. Så nu är tvätten i maskin och jag sitter här och väntar på älskling för frukost. Vädret är på topp idag med :) Så här kommer lite bilder från de vackert rosa träden nere vid sjön.

image370

image371

image372

image373

Nytt

Har varit och shoppat lite idag, tanken var att jag skulle ner på stan och kolla ut en parfym eftersom mamma ska åka till Nice på tordag. Hon ska då köpa en till mig på flyget. Jag valde ut tre som jag tyckte doftade gott, överst på listan står Paris Hiltons "Can Can". Det var den som Hugo också tyckte mest om. Sen skulle jag köpa ett kort och en liten chokladbit till min gamle morfar som fyller år i morgon. Han och kungen, som han brukar säga :) Skulle även köpa två långärmade toppar, svart och vit, till min syster på Gina Tricot. Mitt första köp, till mig själv, var därinne. Eller rättare sagt byte, jag bytte nämligen en topp jag köpt tidigare, från rosa till grönrandig. Andra köpet var en sommarklänning på Lindex, endast 39 kr. Vilket kap, passar utmärkt till Kreta! Sedan köpte jag även ett par hängselshorts på Vero Moda, urläckra tycker jag!!

   

image369

Nu ska vi spela lite Yatzy, ett spel som vi spelade väldigt mycket förut men nu var det ett tag sen. Det blev liksom en väldig tävlan om vem som kunde slå högst poäng, alltså ingen tävlan mot motspelaren utan mot sin egen poäng. Vi fick då ta en paus från det, men nu på att igen ;) Ciao!

Dagens outfit

image365

shorts: Gina Tricot
tröja: Gina Tricot
skor: Skopunkten
strumpbyxor: Lindex
skärp: Lindex
halsband: H&M
klocka: Guldfynd
örhängen: Ur&Penn

God mat!

Detta är inte den maten som står på matsedeln ikväll, men det är en av mina favoriter. Barnsligt enkel! Men det är ju sååå gott med lingon. Potatisplättar gör du lätt när du fått potatismos över sen dagen innan.

image364

Recept:
överblivet potatismos
1-2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
lite vitpeppar
salt

Rör ihop detta till en smidig smet, inte allt för rinnig. Stek på mellan värme i smör, man får inte snåla med smöret för då bränns de vid. Stek länge så de får en jämn gyllenbrun yta och så de är genomstekta. Servera, som sagts, med lingon. Även gott med en kålsallad till. Smaklig måltid!

Nu ska jag hjälpa Hugo med pastasalladen, varm sådan!

Dagens outfit

image363

kjol: Gina Tricot
tröja: Gina Tricot
tights: Gina Tricot
skor: Wedins
armband: H&M och Lindex
klocka: Guldfynd
Halsband: EMMA och HUGO

Det tog ett tag innan första inlägget idag, har haft fullt upp med röresle-seminarie där vi lekte. Jättekul var det! Sen har jag skrivit på min individuella examinationsuppgift och kommit igång lite på den, känns bra. Nu ska jag nog ut och njuta lite av solen! Ciao...

Keds

Sofia har som tidigare nämnts ganska nyligen varit i New York och shoppat massa schyssta saker. Förra veckan kom hon med dessa tygskor av märket Keds. Riktigt snygga och en annorlunda variant på tygskorna. Emma Fagerström ska kanske till New York senare under året och då får det bli en beställning på skor, rosa Converse. De är ju mindre än halva priset "over there"!

image362

Dagens outfit

image361

jeans: VILA
tröja: Lindex
kofta: Gina Tricot
sjal: H&M
armband: Lindex
halsband: EMMA och HUGO

Nu blir det promenad med älskling <3

Fest

Här kommer bilder från festen igår. Det var trevligt, cider och goda fräscha drinkar. Riktigt somrigt! Klänningen var snygg i sin enkelhet tycker jag. Orange är ju en av mina färger.

               
           

Kvällens outfit

image342

FÄRGKLICK!!
klänning: Gina Tricot
skor: Skopunkten
halsband: Glitter
armband: H&M och Lindex
strumpbyxor: Lindex

Klänningen är riktigt orange, kanske ser ut som att den är röd på bilden!

Shoppat

Ja, är hemkommen från city, det var ingen vacker upplevelse! Folket flockades som getingar kring saft, det var hemskt. Tur att man inte skulle prova. Jag har vant mig vid att gå på stan i veckorna när det inte är kö någonstans och nu när det är lördag efter löning är det ju knappast tomt.

Jag skulle i alla fall handla lite sommarkläder till Hugo min.Han är som sagt inte så förtjust i att gå i affärer så jag fick göra det åt honom. Och en dag som denna håller jag nog med honom.

Det blev i alla fall lite med hem i påsen!

     

Våren är här

image337

Helt underbara träd! Ska ta fler bilder nästa gång jag cyklar förbi, minnet var fullt idag. Rosa är så underbart!

Dagens outfit

image333

byxa: VILA (gamla som gatan!)
linne: Gina Tricot
kofta: Gina Tricot
skor: Wedins
armband: H&M och Lindex
halsband: H&M
örhänge: Ur&Penn

   

Seglar-stilen känns verkligen somrig och fräsch! Härligt tycker jag...

Bilder från Albins och B-Ms kalas

Här kommer några bilder från igår. Albin fyllde 15 år och Britt-Marie fyllde 49 år. Det var mycket trevligt, supergod mat och tårta.

       
       
           

Det bjöds även på diabildsvisning från brödernas uppväxt, väldigt roligt tycker jag!

Idag ska jag ner till stan och handla lita förtäring till kvällen och förhoppningsvis någon t-shirt till Hugo. H&M hade väldigt många fina när jag var där och handlade till Albin.

Gårdagens outfit

image314

kjol: H&M
linne: H&M
sjal: Indiska
skärp: Glitter
skor: Ellos
armband: Lindex
halsband: EMMA o HUGO

Sy in och sy om

Här kommer lite bilder på dagens ändringssömnad, i alla fall kjolen och klänningen. Klänningen är oanvänd men det var längesedan jag köpte den, kanske har jag den på Albins konfirmation nu i maj eller sparar jag den till mammas 50-årsfirande på Kreta till sommaren. Längtar dit!

image310  image311

image312  image313

Natti natti!!

Solgula

Solgula påskliljor, de som Hugo plockade år mig i lördags <3 Denna underbara färg gör mig knäsvag. Hade tänkt ha en solgul klänning på mig på lördag, då det förmodligen blir fest med utgång, men jag hade ju en annan gul på mig förra lördagen. Lite variation får det allt lov och vara, Emma! Antingen blir det ett svart fodral då eller den orangea jag har på mig idag. I så fall utan tröja under och ett var snygga strumbyxor istället. Lite mer "avklätt" kanske man kan säga.

image309

Jag har ängnat hela eftermiddagen åt att sy in och ändra lite olika kläder, två linnen som var för långa i axelbanden, en klänning som varnade för tantlängd och en kjol där det tydligen var tänkt att ha en gravid-mage på ryggen. Kan också vara så att det är mitt kära svank com förföljer mig. Bilder kommer upp senare!

Nyköpt

Här kommer bild på tunikan jag köpte istället för tröjan och även bild på sjalen jag fyndade. Tunikan kommer från Gina Tricot och sjalen från Indiska.

image305  image306

image307  image308

Tack för tipset KusinVitamin!


En repa på stan'

På förmiddagen idag har jag varit i city och shoppat, födelsedagspresent till svärmor och svåger (Albin). Jag är riktigt nöjd med dem. Sedan bytte jag även en tröja på Gina Tricot till en tunika. Bild på den kommer senare! Fyndade också en sjal på Indiska, en blommig sådan som jag har varit på jakt efter länge. Fick tipset av kusin Hanna. Jag lägger upp en bild även på den senare under dagen. Ciao!

image304


Dagens outfit

image303

jacka: H&M
tunika: Gina Tricot
tröja: Gina Tricot
tights: Gina Tricot
skor: Scorett
armband: SNÖ
armband: H&M
halsband: EMMA o HUGO

Sjuk

Har precis kommit hem från två timmars grupparbete. Det är vad jag klarar av idag, är helt slut. Jag vaknade med feber och ont i halsen. Fick stoppa i mig en Alvedon för att klara fixa med det sista grupparbetet, vi träffades vid nio. Nu ska fixa lite lunch och sen krypa ner i soffan framför tv:n.


Dagens outfit

image302

jeans: Vero Moda
kofta: GIna Tricot
linne: Gina Tricot
scarf: VILA
skor: Skopunkten
halsband: EMMA o HUGO
klocka: Guldfynd
armband: Bag Lady

Mina nya solglasögon...

..idag har jag varit och solat i solariet för första gången. Filippa var med som moraliskt stöd ;). 10 minuter för 30 kr, och jag har en liten rand i alla fall!

image301

Marc Jacobs

Denna schyssta tröja hade Sofia på sig i lördags. Tryck på framsidan men också detta lilla på ryggen. Mycket fina färger tycker jag!

image300

Köpt i New York!


Orange

Jag var ju som sagt nere på stan och skulle kolla på den djurmönstrade klänningen på Lindex. Den var alldeles för vid och flygig för mig, den är nog snyggare på en längre person. Dock fanns det väldigt mycket av orange plagg, något som är min favorit! Jag valde inget just på Lindex men hittade en klänning/tunika på Gina Tricot som jag fick för mitt fyllda bonuskort. Bilder på den kommer senare. Här är en bild från "look-booken" Lindex har skickat ut på en orange väska, fanns fler i affären. Även några andra orange godingar!

   

Dagens outfit

image295

tunika: H&M
tights: Gina Tricot
skor: Din Sko
mitt UNDERBARA halsband: EMMA o HUGO
klocka: Guldfynd
armband: H&M

Animals...

Djurmönstrat är ju en av trenderna nu i vår och sommar, jag har fått denna "look-book" från Lindex och framsidan är prydd av eb djurmönstrad klänning. Tänkte ta mig en titt på den idag, men först blir det simning. Ciao!

image294

Sommar

Det var dålig uppdatering igår, jag hade ont huvudet och fullt i skolan hela dagen. Men här kommer en bild från gårdagen, lax, kokt potatis och gräddfil. Det är så det ropar midsommar. Jag längtar verkligen tills dess, tur att det är superväder nu.

Nu ska jag dona lite och sen blir det frukost!

image293

Dagens outfit

image292

shorts: Gina Tricot
tröja: Gina Tricot
skor: Din Sko
sjal: VILA (present)
skärp: KappAhl
strumpbyxor: Lindex
klocka: Guldfynd
mitt UNDERBARA halsband: EMMA o HUGO

Dagens outfit

image290

ljusa Wranglerjeans
linne: Gina Tricot
kofta: Gina Tricot
skor: Din Sko
mitt UNDERBARA halsband: EMMA o HUGO 
klocka: Albrekts Guld 


Nu ska vi cykla till några kompisar och fika, Ciao!!

Fantastiska

Här kommer presentbordet, jag bara ler för jag är så glad att jag har vänner som känner mig och vet vad jag tycker om. Säger ännu en gång att det är superfina saker!

image285

     

Shortsen jag har på mig på bilden köpte jag för det presentkort jag fick av Vickan på Gina Tricot. Jag kunde inte hålla mig så jag var nere på stan redani förmiddags, hade nämligen spanat in dessa shorts tidigare i veckan men då kände jag att jag ville och behövde spara min sista pengar innan lön. Så presentkortet kom väl till användning! Synd att du inte kunde följa med mig på Gina Tricot, Vickan ;)

Vickan var nämligen inte alls sugen på att följa med mig till den butiken eftersom jag alltid blir väldigt långdragen där. Kan befinna mig i provrummet i tre kvart och det känns som jag bara stått där i tio minuter.

Fick också fina blommor och en flaska vuxendricka :)

Tjejmiddagen

Här kommer bilder från tjejmiddagen igår. Det var mycket trevligt, lasange à la Hugo och kladdkaka till efterrätt. Det blev fullt med tjejsnack och skratt. Kvällen slutade på Sivans för dem som inte åkte långväga med bil. Fick helt underbara presenter av alla flickorna, jag är jättenöjd! Bilder på detta kommer senare...

       
                     

image284

Min prins har plockat påskliljor till mig :) Han ser något skeptisk ut, han har även lyckats få upp rötterna.

Gårdagens outfit

image266

fodral: Gina Tricot
resårskärp: H&M
strumpbyxor: Lindex
armband: H&M
örhänge: H&M

Bilder från kvällen igår kommer upp senare under dagen. Men gud vad trevligt det var :)

Nu ska jag hoppa in i duschen!

Bordet står dukat...

..och ikväll blir det tjejmiddag för att fira min födelsedag. Hugo har jag slängt ut, eller han ska på en annan fest så det är inte så synd om han heller. Min baby ska hjälpa mig med maten innan han ska iväg. Han har blivit lite av den "nakne kocken" här hemma :)

Har gjort klart dukningen och ska strax börja med maten. Vad det blir är än så länge en hemlighet...
 
image265

Dagens outfit

image264

jeansshorts: Lindex (födelsedagspresent)
tröja: JC
strumpbyxor: Lindex
skärp: KappAhl
armband: Bag Lady
halsband: gammalt fynd

Some pics...

Här kommer lite bilder från gårdagen. Mycket trevlig tjejkväll med spel, gitarr och våfflor!

Först blev det hamburgertallrik med älsklings Hugo. Hemmagjorda klyftpotatis är pricken över i.

image254

Bilder från kvällen med flickorna!

               

Snygga muggar

Det finns inget så gott som att dricka kaffe, för min del te eller varm choklad eftersom jag inte är tillräckligt vuxen för kaffe, ur en riktigt snygg mugg. Det känns helt klart som en bra investering. Dessa är min kompis Emmas muggar, köpta på Åhlens.

image253

Nu ska vi äta fredagsmat, sen blir det tjejmys med Flippan, Linda och Fia. Hockey som går på tv:n här hemma är inte irktigt min grej ;)

Dagens outfit

image252

tunika: Gina Tricot
strumpbyxor: Lindex
skor: Wedins
skinnjacka: Only
sjal: Indiska
halsband: H&M

Mina gåvor från Hugo

Detta fina urklipp fick jag av Hugo i födelsedagspresent, även materialsatsen till bad-tanterna (något jag önskat mig länge).

image250

image251

Nu ska jag iväg på bildseminarie, Ciao!!

Inside

Inuti paketet från H&M låg dessa tre under. Superfina i all sin enkelhet, de blir säkert favoriter i sommar. Snygga ihop dessutom!

     

Tillsammans...

image249

Paketet är här

Nu har H&M-paket landat hos mig. Imorgog kommer bilder på dess innehåll. Natti natti!

              image245

Sommartider...

Har kämpat med det sista på min egendesignade blommiga kjol idag. Äntligen är jag färdig! Jag är himla nöjd och nu känns det som att sommaren är här, i alla fall när jag tar på mig kjol :)

image239  Ni får tänka bort det blöta håret, kom precis från simhallen.

Jag har valt mina vita tygskor till, även dessa sprudlar sommar...

     

Dagens outfit 2

image236

Med skinnjacka till blir outfiten klar!

Dagens outfit

image235

jeans: Miss Sixty
tröja: Gina Tricot
sjal: H&M
örhänge: Ur&Penn
armband och ring: Gina Tricot

Känns som en ledig outfit, hade tänkte ha shorts med strumbyxor under men när jag vaknade var det regn och åter regn ute. Nu ska jag iväg på seminarie kring fantasi och kreativitet. Ciao!

Blommig kjol

Har köpt tyg till att sy en blommig, vippig kjol. Började med detta projekt ikväll, här kommer ett smakprov på tyget. Trevlig kväll!

image233

Fågelns vingar

Hittade detta halsband på Wedins och det finns även i deras accesoar-butik Accent. Väldigt fint tycker jag!

image231

Dagens outfit

image230

jeans: Lindex
linne: Gina Tricot
kofta: Gina Tricot
skärp: KappAhl
halsband: H&M
armband: H&M

+ galen pojkvän i bakgrunden!

Bilder från min födelsedag

Här kommer lite bilder från kvällen igår. Åt god mat tillsammans med Hugo, sen hade han gjort ett glasståg till mig, Jippi!!! Jag blev jätteglad, älksar ju glass. Vi såg även på filmen "Hur man blir av med en kille på 10 dagar", en av mina favoriter när det gäller romantiska komedier.

     

image226 image227

Visst är Kate Hudsonss klänning underbar...

image229

Outdoor fashion?

När jag cyklade hem från simhallen idag så såg jag denna mycket tjusiga lyktstolpe, vad säger ni? Blir man inte otroligt glad när vardagen har sina små roliga ting? Jag log hela vägen hem i alla fall.

image220  image221

Gina Tricot

Jag var ju som sagt i city igår och handlade på Gina Tricot för mina presentkort, hela tre stycken! För 800kr (presentkorten) plus 25kr fick jag detta:

image214

Shorts 199kr, kjol 249kr, tröja 99kr, linne 129kr och kofta 149kr

       

Jag gillar seglar-looken. Den känns så fräch nu till vår och sommar, sen är rött och blått så snyggt ihop. Det känns modernt men ändå klassiskt!


Vem har satt upp ballonger?

När jag öppnade dörren i morse och skulle iväg till skolan var det någon som hade uppmärksammat min födelsedag. Undra vem?!? Kan det vara Linda och Filippa, kanske Sofia med...

Tack i alla fall, blev superduperglad!

image213

Schysst med silvertejp :)

Nu ska jag till Gina Tricot och byta min knapplösa kofta. Ciao!!

Jag tävlar...

Jag är med och tävlar på Natalie B´s blogg om ett hemligt paket till ett värde av 1000 kronor!
Tävlingen sponsras av: Bonnie & Clyde

image870

Jag hoppas jag vinner denna tävling, skulle vara passande med ett paket eftersom jag fyller år idag...

Dagens outfit

image212

jeans: Lindex
tröja: Gina Tricot
skor: Wedins
klocka: Albrekts Guld
halsband: Gina Tricot
skärp: KappAhl
scarf: egen design

MIN FÖDELSEDAG IDAG :)

Tänd ett ljus...

...för Engla och hennes familj. Sätt det i fönstret och sänd dina tankar till dem.

image211


Veckans fynd

Detta är helt klart veckans fynd. Härliga orientaliska färger till brunbrända ben och de trendiga blockränderna. Den känns helt rätt nu i sommar och till ett sådant pris tackar man inte nej, eller? Endast 75kr på Lindex, det var halva reapriset, då blir Emma glad.

image210

Jag tog fram och provade med de här gamla skorna, riktigt snyggt tycker jag. Sen lägger jag nog till något brett guldigt armband och örhängen i guld, en sommaroutfit är klar! Ska bara skaffa de bruna benen...

Bortrivna!?!?

Idag har jag spenderat eftermiddagen på stan med mina kära kompis Vickan, väldigt trevligt må jag säga. Jag handlade på Gina Tricot med mina presentkort och fyndade även en klänning på Lindex för endast 75 kr. Den var jättesnygg (bild) kommer senare.
 
Detta inlägg handlar egentligen om min ilska, för när jag kom hem och skulle visa vad jag hade köpt på Gina Tricot och tog upp den korta marinblå koftan såg jag att fyra knappar var bortklippta. Jag hade nämligen inte provat den marin blå utan en annan färg först, sen bytte jag utan att titta på den ordentligt. Min stora undran nu är vem som kommer ha glädje av fyra små marinblåa knappar? Och varför klipper man bort dem överhuvudtaget, finns det ingen moral?

Jag tror att det löser sig för min del, jag ringde till affären och de la undan en likadan till mig tills imorgon så då får jag åka och byta min. Jag kommer då att visa bilder på det jag köpte på Gina Tricot så att man får e helhet av det, plaggen hängde nämligen ihop till en outfit. Vill bara säga att sluta riva bort knappar!

image209

Mina fina presenter

Detta var de fina presenter som jag fick igår när vi firade min födelsedag igår, jag fyller egentligen imorgon. De presenter jag fick av mor och far var mamma och jag i stan och köpte i lördags. Vi hade jättetrevligt i affärerna mamma och jag!

image202

Detta fina fick jag av Albin, Hugos lillebror.

image203

De röda pumpsen fick jag av mamma och pappa, de kommer från Ellos.

image204

Shortsen också från mamma och pappa, finns på Lindex.

image205

Svart baddräkt, Lindex, har jag tänkt testa nu i sommar. Den ger ett fint lyft vid bysten utan att se tantig ut, Kan jag verkligen rekommendera. Fått av mor och far.

image206 image207

Dessa bikinis kommer från Lindex, även dessa är från mamma och pappa. Min lilla mamma vet hur svårt jag har att hitta bikiniöverdel som passar eftersom jag har lite större byst så hon tyckte jag skulle passa på när de satt bra. Nu är jag verkligen utrustad för strandsommarn!

image208

Fint syskrin av min syster med pojkvän.

Jag fick även presentkort på Gina Tricot (min favoritaffär!) av svärföräldrarna, Hugos moster med familj och Oskar och Louise. Sammanlagt var det på 800kr, i eftermiddag blir det då shopping med Vickan i denna affär. Jippi...

Fick också pengar av mor och far till Kretaresan vi gör i sommar, Mamma och Pappa, Syrran och Christoffer, Hugo och jag. Min lilla mamma fyller nämligen 50 år, och det ska firas.

Nu ska jag göra mig redo för city. Håll i hatten när jag susar fram längs gågatan...

Dagens outfit

image201

top och pennkjol i ett: Gina Tricot fast egetmålat tryck
strumpbyxor: Lindex
skor: Skopunkten
klocka: Guldfynd
halsband: H&M
armband: Glitter
örhängen: Ur&Penn

Har suttit med ett grupparbete hela förmiddagen, eftermiddagen spenderas med Vickan i city. Nu är det dags för lunch!

Orkidé

Denna fina orkidé fick jag av Hugos mormor idag, hon var inte med på kalaset men hade skickat den med Hugos föräldrar. Jättesnällt :)

image200

Bilder på andra presenter jag fick kommer förmodligen upp imorgon, nu ska jag snart göra mig klar för sängen! Natti natti...

Bilder från mitt kalas!

Här kommer bilder från firandet!

                         
                                       

Dagens outfit

Idag firade vi min födelsedag med Hugos familj och min familj. Vi hade bakat pizza och gjort kålsallad till. Det var mumsigt men blev jättemycket över, bra att frysa in. Mamma hade bakat sin goda flarntårta, väldigt omtyckt. Här kommer min outfit, klänningen har jag fått av mamma. Kramar till dig lilla mor!

image184

klänning: Lindex
strumpbyxor: Lindex
klocka: Guldfynd
halsband: H&M
örhänge: H&M

Gårdagen i bilder

Här kommer lite bilder från Christoffers 20-årsfest. Det var mycket trevligt och världens högsta choklad-tårta, Jamie Olivers recept à la Carolin.

                               

20-årsfest

Idag fyller syrrans pojkvän 20 år så det är fest i deras lägenhet, trevligt. Hoppas det kommer upp lite bilder senare under helgen. Har för övrigt köpt ett blommigt tyg så jag ska ge mig på att sy en kjol. Vi fr se hur det går. Ciao!

Dagens outfit

image151  image152

röd klänning:Gina Tricot
strumpbyxor: Lindex
skor: Wedins
klocka: Albrekts Guld
halsband; H&M
armband:H&M



Fredag!

Äntligen fredag! Sitter på jobbet, slutar vid 15 idag och då bär det av tillbaka till Växjö för att hämta Hugo och sedan vidare till mina föräldrar. 20-årsfest står på schemat i helgen och sedan ska vi fira min födelsedag med, 22år på tisdag. Hoppas jag hinner slänga in ett inlägg innan vi åker till mor och far.


Blommigt

Blommigt är vårens och sommarens trend och detta syns på linnen, klänningar, kjolar och kavajer. Jag har tagit fram min blommiga väska. Köpt på H&M för två år sedan, jättefin tycker jag!

image149

Jag har sett att följande väska med matchande börs finns hos Gina Tricot. Väskan kostar 299kr och börsen 59kr. Urläckra!! Tror även att de har en väska i något mindre modell med samma tyg.

image150

Ekologiska kläder

Idag blev det till att hoppa in som vikarie på dagis, därför inget inlägg förrän nu. Jag utlovade lite i bilder och tankar kring de ekologiska kläder och kläder med organisk bomull som finns i affärerna nu. Utbudet av ekologiska kläder är inte så stort om man jämför med det totala klädutbudet. Jag besökte Gina Tricot, Vero Moda, Lindex och H&M, alla hade något att erbjuda.

Lindex är nog den affär som hade mest, jag föll för det orangea linnet med pärlor. Det är lite indianstuk över det vilket är en trend som är inne i vår. Linnet fanns i flera olika färger och känns inte så basic som de flesta andra ekologiska kläder. Det kostar 199 kr, på Lindex. Även skjortan bredvid är snygg fast lite mer vardaglig, pris 349kr.

image143

Gina Tricot's utbud var inte så stort, hittade denna längre t-shirt. Modellen känns väldigt inne nu och den fanns i flera färger, både bas och mer färgstarka. Bra pris på den, 129 kr!

image145

Vero Moda lanserade sin nya kollektion med organisk bomull idag så det var precis nyinkommet i butiken. Genomgående även här är basic på vad det gäller modell, material och färg. Hittade ett sött linne, 200kr, och en söt skjortblus i längre modell 300kr. De fanns i ljusa dova färger.

image146

H&M's utbud var basic och endast två plagg på damavdelningen. Naturliga färger var melodin och ett plus för att de inte var dyrare än de andra kläderna i affären.

image147

Imorgon blir det också jobb, men hoppas kunna slänga in något inlägg då. Ciao!!

Baka bröd

Ikväll har Hugo och jag bakat bröd, två limpor. De blev jättegoda så jag tänkte bjuda på receptet. De innehåller även grovt bröd som är bra för kroppen och hälsan. Hoppas det ska smaka!

5 dl fingervarmt vatten
50 g jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
7 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl

smula jästen - häll över en dl av vattnet - blanda - häll på resten av vattnet samt sirap och salt - rör om - tillsätt rågsikten och grahamsmjölet - knåda ihop - fortsätt hälla i vetemjölet pö om pö - när degen känns smidig delas den i två delar - knåda ut dessa till två limpor - lägg på plåt med bakpapper - sätt på ugnen, 200 grader, samtidigt som du stoppar in bröden på nedersta hacket - grädda därefter 32 minuter. KLART!

Detta är bröd som inte behöver jäsas och går därför väldigt snabbt. Passar bra om man, till exempel, vill ha nybakt bröd på lördagsmorgonen. Jättegott och även nyttigt!

     


Ekologiska kläder

Tanken på miljön har börjat visa upp sig även vad det gäller klädutbudet. Jag vet att H&M postorder har utvalda plagg med organisk bomull och även Gina Tricot har haft kläder märkta med "organic cotton". Jag tänkte ta en titt i affärerna imorgon och se vad de har att erbjuda med tanke på miljön. Här kommer ett smakprov på mina jeans i organisk bomull, från Lindex.

image136


Utbudet av skor

Jag var nere i city i fredags och kollade på vad det finns för skor just nu och till vilka priser. Fastnade mest för de skor som Din Sko har. Det känns som att Din Sko oftast har bra kvalitet till bra pris. De första paren är just därifrån och de sista, riktigt snygga tycker jag, kommer från Scorett.

     

349kr                           249kr                          349kr                           699kr

Det tredje paret är verkligen snyggt och bekvämt samtidigt. Kanske att det blir ett sådant senare i vår :)

Lunch

Vår lunch idag bestod av tonfiskssallad: pasta, tonfisk, ägg, feta, majs, gurka och tomat. Hade även lite kall sås till. Jättegott!!

image131


Dagens outfit

Vart tog det fina vädret vägen?

image125

skjortklänning: Gina Tricot
tights: Gina Tricot
lackskärp: Gina Tricot
skor: Wedins (nya!)
halsband Pilgrim: fått av Oskar och Louise
armband: H&M och Lindex

     

Skorna är ett fynd, endast 199kr!


Godmorgon!

image124

Det ser ut att bli en härligt fin dag idag. Himlen är nästan helt blå här nu och luften är frisk. Idag har jag föreläsning mellan tio och tolv. Sen blir till att plugga lite, kanske ute i solen. Frukost väntar!

Filippas väska

image123

Denna snygga väska hade Filippa igår när vi var på bio. Urtjusig tycker jag, detaljerna i lack är jättefina. Väskan passade väldigt bra till resten av hennes outfit: kortare grå jacka, jeans och stövlar.

Nu ska jag se på "House" med min Hugo. Ciao!

Lindas klocka

image122

Tycker Lindas klocka är superfin. Den blå färgen känns så rätt nu i vår. Nu ska jag ut i solen en runda, handla lite mat!

H&M

Slängde iväg en liten beställning till H&M, bland annat kjolen på bilden.

                      

Dagens outfit

image119

jeans: Miss Sixty
blus: Only
skärp: Glitter
armband: gammalt från H&M
gammalt halsband

Har sytt in mina gamla Miss Sixty-jeans idag så de känns superbra. De var alldeles för stora i både midja och lår. Gjorde följande insnitt i linningen bak. Det blev helt okej tycker jag!


27 dresses

image113

Bion igår var en riktig tjejfilm, precis vad man behöver. Kul att titta på alla klänningar, även om de inte var i hetaste laget. Vidare hade Tess (Malin Åkerman) en jättefin gul kort klänning i början av filmen. Helt underbar, ska se om jag kan ta fram symaskinen och skapa något eget liknande. Vi får se hur det går...

     
                   

Frukost

image112

Frukosten idag består av risgrynsgröt med mjölk och en smörgås med leverpastej och gurka. Under frukosten ska jag ta mig en titt på H&Ms REA-utbud.

Vår/sommarskor, hade visst rätt många...

Har gått igenom garderoben för att hitta mina vår och sommarskor. De är nog mina absoluta favoriter när det gäller typ av skor. Man kan aldrig få för många och de behöver inte kosta mycket. Ska jag var ärlig så tror jag inte att jag betalt mer än 300 kr för något av paren. De är köpte på alltifrån Scorette till Netto. Tro det eller ej men de svarta som är pärlprydda över hela skon är från Netto för två år sedan. Det var ett fynd :)

                                       

1. 299kr Din Sko 2. 49kr (rea) Skopunkten 3. 299kr liten butik i Örebro 4. 299kr Skokällarn 5. 79kr (rea) Skokällarn 6. 249kr Skokällarn 7. 299kr Ellos 8. 180 kr (rea) Sko dej 9. 249kr Skopunkten 10. 249kr Skokällarn 11. ärvegods 12. 249kr Ellos 13. 79kr Netto(!) 14. 199kr liten butik på Öland 15.299kr Scorette 16. 49kr (rea) Skopunkten 17. 49kr (rea) Skopunkten 18. 99kr (rea) Skopunkten19. 98kr H&M 20. 200kr (rea) Din Sko 21. 125kr (rabatt) Skopunkten


Marint

Däremot är dessa enkla tygskor från Stadium något som passar min plånbok, endast 149 kr. Det är inte alls samma stil men de är underbart fina till seglarlooken nu i vår.    image87

En dröm

Dessa skor från Tiger of Sweden är endast något jag kan drömma om. De är superfina men 1499kr är inget som passar min plånbok, de finns hos Scorett. 
                image86

Dagens outfit

image85

jeans: VILA
tröja: Gina Tricot
vita Converse
skärp: Gina Tricot
klocka: Guldfynd
armbanden är gamla

Bio ikväll

Nu står det bio med Filippa, Linda och Sofia på schemat ikväll. Det ska bli trevligt. Förmodligen blir det "27 dresses", riktig tjejfilm. Nu ska jag boka biljetter sedan hoppa in i duschen, har haft idrott/rörelse hela förmidagen. Sen blir det nog sko-spaning i city. Ciao!

Våfflor

Här kommer bilderna från våffelkvällen. Vi åt hemma hos oss istället för hos Oskar och Louise. Det var gott!

             

Dagens outfit

image75

jeans: Vero Moda
kofta: Gina Tricot
linne: Gina Tricot
halsband: Gina Tricot
armband: H&M

Mycket Gina Tricot idag, men jag gillar det. Älskar den korta koftan, har dem i olika färger. Jättesnyggt att ha basra över ett linne eller til jeans med hög midja tycker jag.

Nu ska vi snart iväg till Oskar och Louise (Hugos bror med flickvän) och titta på deras nya lägenhet. Där blir det våfflor! Yummie yummie...

Bilder från igår

Emma och Olof hade det jättefint hemma i sin lägenhet så jag tog lite kort. Mycket snyggt!

               

Gårdagens outfit

image63  image64

hängselkjol: H&M Divided
tröja: GIna Tricot
strumbyxor: Lindex
klocka: Albrekts Guld
halsband: H&M
armband: H&M

skor: Din Sko

Dagens outfit

  image62

tröja: Gina Tricot
strumbyxor: Lindex
klocka: Albrekts Guld
halsband: H&M
armband: H&M

Igår

Det bjöds på grillfest i Niklas och Aliz nya hus, med ny gasolgrill. Kvällen började med montering av denna grill som saknade vissa delar. Då fick vi åka tillbaka till affären och hämta dessa för att det skulle kunna bli någon grillning. Vidare sattes fel ugn på till potatisen så det tog 30 minuter extra där så lagom till halv elva kunde vi äta. Köttet och korvarna hade blivit något brända men vi åt lika glada för det :)

Här kommer bilder!

               

Kvällens outfit

image52

jeans: Vero Moda
blommig tunika: Vero Moda
skinnjacka: Carlings
skor: Skopunkten
halsband: Indiska

Halsband

Nyss hemkommen från stan, detta halsband blev det till kvällens grillfest. 49,50 kr på Indiska. Nu ska jag byta om. Ciao!

                 image51

City

Ska nu iväg till stan och kolla om det finns något halsband jag kan ha på mig ikväll. Då blir det grillfest för mig och Hugo hos några kompisar, ska bli himla trevligt. Ska till simhallen innan och köra mina längder. Ses!

Berlockarmband

Jag har länge tänkt att jag skulle köpa ett berlockarmband men inte hittat något jag vill ha i min prisklass. När jag kollade i en gammal ask jag inte tittat i på länge hittade jag detta. Funkar absolut tycker jag!

           image50

Nu blir det lunch, spaghetti och köttfärssås à la Hugo. Mums!


Systra mi

Idag står det bild på schemat och då blir det mysbyxor ifall vi ska kladda. Jag bjuder på en underbar bild på min fina syster istället för dagens outfit!

image49

Hon har ett väldigt sött halsband på sig, små hjärtan med stenar i.

Jag saknar dig min lilla lillasyster. Tänker på dig och snart ses vi och då ska jag ge dig en stooooooor kram. PUSSAR till dig min favoritsyster!<3


 


Marängsvisch

Så här gott blev det, detta är nog min absoluta favorit. Nu ska jag göra mig klar för sängen. God natt!

image48

Kvällsöppet i city

Just hemkommen från stan där det var kvällsöppet. Många av butikerna hade erbjudande, bland annat nedsänkta varor och 20 % rabatt på valfri vara eller hela sortimentet. Jag köpte en present till Christoffer, min systers pojkvän, som fyller 20 år den 12 april. Så innehållet i paketet är hemligt! Sedan blev det ett par mörka stuprör för 99 kr och en blommig tunika som var nedsänkt med 30 %, båda är från Vero Moda. Är lite osäker på storleken på jeansen, det är något jag alltid vela med. Här kommer bilderna i alla fall. Nu blir det marängsvisch! 


image46

image47

Den tredje<3

Idag är det den tredje, mitt och Hugos datum, så tänkte köpa med mig lite glass hem så vi kan äta marängsvisch ikväll. Ska bara ner till stan först och kolla schyssta erbjudanden. Vissa av affärerna i city har öppet till 21:00 ikväll med evenemang och erbjudande. Jätte härligt väder ute, passar bra med en cykeltur. Bilder kommer upp senare!

  


Mina kaniner

Då var jag färdig med kaninerna jag ahr sytt till min kompis Emma och hennes Olof i inflyttningspresent. Gjorde det sista på dem nu när jag pausade från seminarietexten. Jag tycker de blev riktigt tuffa! Mimmi och Ninni har jag döpt dem till:)

Här är lite bilder från arbetets gång,

        

och slutresultatet!

image45

Dagens outfit

image39

mörka Wrangler- jeans
gul singoalla blus: H&M postorder
flätat skärp: Gina Tricot
halsbandet och armbanden är gamla

Nu åter till seminarieuppgiften!

Frukost

Godmorgon!
Då var det dags för frukost. Idag är det gröt med äpplemos och kanel, samt smörgås med korv och gurka som står dukat.   

             image38


Vårjackor

Här kommer lite tips på vårjackor inför stundan köp.

                 

Skinnjackan känns lika aktuell nu i vår som tidigare. Denna modellen kommer från Vero Moda och kostar 799 kr. Den finns både i svart och ljust brunt, själv tycker jag att den ljusbruna passar bra nu i vår. Den vita jackan kommer även den från Vero Moda och kostar 359 kr. Den finns även i andra färgar, bland annat blå och svart. Jag gillar dubbelknäppningen och skärpet marker midjan snyggt.

             image37

Här är Filippa och jag, den röda jackan var den Filippa valde. Även den har ett skärp som markerar midjan. Den prickiga kappan har den nu så trendiga korta ärmen och A-linje karaktär. Denna skulle jag bära till tights och långa handskar nu när det fortfarande är lite kyligt. Kul med en lite annorlunda jacka!


Lindas byxor

                   image33

Linda köpte dessa urläckra byxor på Gina Tricot idag. Den grå färgen och lätt pösiga modellen är helt rätt tycker jag, passar mycket bra på henne! Byxorna kostade endast 299 kr.

Fler bilder på jackor kommer senare ikväll, nu ska jag iväg och jobba!

Dagens outfit

  image31  image32

Dagens outfit känns väldigt vårig med det ljust gröna i olika nyanser, det gillar jag.

shorts med hög midja: Gina Tricot
kofta: Gina Tricot
tröja: JC
skärp: Lindex
klocka: Albrekts Guld
halsband: Lindex
strumpyxor: Lindex

Stövlarna kommer från Din Sko och var ett riktigt kap, endast 250 kr och supersköna. Det var längesedan jag köpte dem och då på REA.

En dag på stan

            image30

Godmorgon! Idag blir det en dag på stan med Flippan och Linda. Flippan ska nämligen hitta en jacka, så kanske att det kommer upp bilder på utbudet av jackor i stans olika butiker. Jag börjar dagen med denna underbara bild som är lite bakgrund till det tryck jag har gjort på min top.

Nu är det dax att ta fram dagens outfit och gå till simhallen en runda innan jag träffar tjejerna!

Tröjtryck

Var nere på stan i söndags och kollade utbudet på Gina Tricot. Hade en liten aning om att de hade ett REA-ställ nämligen. Då fyndade jag denna top/tunika för endast 74:50kr. Jag hade en skiss jag gjort som jag gärna ville föra över på ett plagg. Så blev det och här ser du resultatet. Färgen är vanlig svart textilfärg och finns att köpa i färghandeln. Vad tycks om min egendesignade top?

                    


Lillstrumpas

Har fått förfrågan om länk till min systers blogg, här kommer den! Du finns alltid i mitt hjärta systra mi<3
http://lillstrumpas.blogg.se/

Utbudet på Gina Tricot

Hade tänkt springa in på Gina Tricot redan i fredags men det var smockat med folk så jag vände i dörren. Var där i söndags istället, betydligt stillsammare och det är min melodi när man ville titta i lugn och ro.


Randig längre tröja: schysst marin känsla med tanke på seglarmodet, endast 149kr.


Tubtop/tunika: finns i flera färger, härlig till sommaren med kortare vita tights. Om jag inte minns fel kostar den 199kr.


Rutig blus: den blå färgen är en av innefärgerna i vår och ger en fräsch känsla, endast 149kr.

          


Några outfits

image18image19image23

hängselkjol:Gina Tricot          skjortklänning: VILA               jeans: VILA
tröja: Gina Tricot                       skor: Din Sko                          tröja: Gina Tricot
vita Converse                            strumpbyxor: Lindex              skärp: H&M
strumpbyxor: Lindex                 halsband: H&M                     armband: Lindex
halsband: H&M                         klocka: Albrekts Guld                                       
armband: H&M och Lindex     armbanden är gamla


Skjortklänningen var ett riktigt fynd, vårens kollektion men jag betalade endast 100kr för den då VILA-butiken fyllde 1år. Ibland FÅR man presenter när man går på födelsedagskalas!


Bästa köp

Förra veckans bästa köp enligt mig. Måste vara detta linnet från Gina Tricot, återigen är det sailorstuket. Jag tänkte bära det tillsammans med mina solgula shorts från H&M. Jag vet inte riktigt med färgkombinationen, gult + marinblått? Men jag vill absolut testa.

                                  image16

                                                                                           129 kr

Lördagskvällen

Tänkte bjuda på lite bilder från i lördags. Kvällens citat à la Vickan: "Det spelar väl ingen roll hur man dansar, bara rör lite på rumpan!". Så sant som det är sagt!


Gillar Vickans nya jeans. Tycker det är så snyggt med den grå färgen och även fickorna!  

   image13

Min Hugo, han är så fin i sin skinnjacka<3


RSS 2.0